Andreas Kramer gjorde sitt tredje raka lopp inom tre tiondelar från hans svenska rekord. Foto: Deca Text&Bild

Andreas Kramer snuddade vid svenskt rekord

Ullevis Andreas Kramer gjorde i polska Bydgoszcz på fredagskvällen karriärens näst bästa tid på 800 m då han noterade 1:44.59.

I tisdags säsongsdebuterade Andreas med 1:45.95 som tia i Ostrava och på fredagen var det dags igen. Han tog plats bakom haren direkt från start och var i ensam ledning in på upploppet där dock mjölksyran slog till och två man lyckades passera med väldigt liten marginal.

Lovar gott inför Eugene
Men Andreas nådde målet som trea på 1:44.59, fem tusendelar från andraplatsen och tolv hundradelar från sitt eget två år gamla svenska rekord. Detta var andra gången han underskred 1:45 och det lovar gott så här tidigt på säsongen. Han har nu alla förutsättningar att slå rekordet den närmaste månaden. Segrare i Bydgoszcz blev Nederländernas Tony van Diepen på 1:44.31. Han förbättrade sitt personbästa från Ostrava 2020 med en halvsekund – samma lopp som Andreas satte sitt gällande svenska rekord 1:44.47.

Klar för VM
I torsdags togs ytterligare tre svenskar ut till VM i Eugene, Oregon, 15-24 juli vilket innebär att truppen i nuläget består av 14 aktiva. En av dem är Andreas Kramer.

Resultaten

/Jonas Hedman

Andreas Kramers biografi på friidrottsstatistik.se

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen