FRIIDROTT 2013

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Allt om friidrottsåret 2012

Av Jonas Hedman[/vc_column_text][vc_column_text]Fri13_cover_215x307pxlNär David Rudisha nådde mållinjen på 800 m i OS-finalen i London så visade klockan 1.40,91 – nytt världsrekord efter frontlöpning från start till mål. Insatsen utsågs av OS-generalen Sebastian Coe till hela spelens främsta prestation.

Till 2012 års mest minnesvärda ögonblick hör också Moa Hjelmers EM-guld på 400 m i Helsingfors. Den 22-åriga Spårvägen-tjejen satte svenskt rekord i både semifinal och final och var oemotståndlig på upploppet fram till segertiden 51,13!
En annan friidrottare som verkligen gjorde avtryck under 2012 var längdhopparen Michel Tornéus som tog EM-brons och var fyra i OS, en enda centimeter från medalj. Han utsågs till Årets friidrottare i Sverige. Om det och mycket mer kan du läsa i årsboken FRIIDROTT 2013 – den 53:e årgången – som med sina 508 sidor är den hittills mest omfångsrika.

I FRIIDROTT 2013 är upplägget det traditionella med omfattande kapitel om London-OS (58 sidor), Helsingfors-EM (36 sidor) och inne-VM i Istanbul såväl som den världsomspännande Diamond League (30 sidor) där DN Galan ingår. I sammanfattningen av alla mästerskap ingår givetvis också junior-VM i Barcelona där Angelica Bengtsson och Sofi Flinck tog guld i stav respektive spjut.

Den internationella scenen kompletteras med allt om den svenska friidrotten – från landskamper och Folksam GP till SM, JSM och USM. Allt sammanfattas i text, bilder och siffror kompletterat med 371 bilder som gör FRIIDROTT 2013 till den mest illustrerade av de 53 årgångar som kommit ut.
Bakre halvan av boken innehåller precis som tidigare års- och genom-tiderna-listor för Världen, Norden och Sverige – utomhus såväl som inomhus.

Rekord är en viktig del av vår sport och i FRIIDROTT 2013 är rekordavdelningen mer omfattande än någonsin. Världs-, Europa-, Nordiska och Svenska rekord för seniorer och juniorer kompletteras med inofficiella världsrekord för 17-åringar och en aldrig tidigare publicerad sammanställning av de svenska bästanoteringarna för samma åldersgrupp.

FRIIDROTT är Sveriges enda årsbok om den olympiska huvudidrotten och vänder sig till alla som är intresserade av friidrott – aktiva, ledare, tränare och de rena fantasterna! Årsboken är en utmärkt hjälp i TV-soffan och ett suveränt uppslagsverk när det gäller svensk, nordisk och internationell friidrott.

Ur innehållet i Friidrott 2013
• Allt om OS i London, EM i Helsingfors och inne-VM i Istanbul
• David Rudisha – världsetta för tredje året i rad
• Michel Tornéus – Årets friidrottare i Sverige
• Världens främsta 1500 m-löperska är svensk – Abeba Aregawi
• Carolina Klüft och Christian Olsson avslutade sina karriärer
• IAAF:s 100-årsjubileum
• Diamond League och Folksam GP
• Rankingen, landskamperna och SM
• Resultaten, statistiken och rekorden
• Års- och genom-tiderna-bästa-listor för Sverige, Norden och Världen

508 sidor, 371 illustrationer,
hårdband, 170×240 mm.
Pris: 495 kr plus porto
ISBN 978-91-977146-9-3

Beställ boken här

Tipsa gärna dina friidrottskamrater om årsboken FRIIDROTT och denna webbplats, friidrottaren.com. Sveriges enda årsbok om friidrott vill så klart nå ut till så många som möjligt!

Årsboken FRIIDROTT ges ut av TextoGraf Förlag och detta är den 53:e årgången sedan starten 1961. Redaktör är sedan 2007 Jonas Hedman.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen