Utmärkt 300 häcklopp av Carl Bengtström trots yttre förhållanden som inte var optimala. Foto: Deca Text&Bild

Bra 300 häcktid av Carl Bengtström i VU-spelen

Första dagen av Världsungdomsspelen på Ullevi blev händelserik men tyvärr höll blåsten höll ner resultaten. Men 17-årige Carl Bengtström från Örgryte trotsade vinden och satte personligt rekord på 300 m häck med 37.33.

I fjol var Carl Bengtström med på ungdoms-EM i Georgien där han sprang 400 m slätt och ingick i det svenska stafettlaget. Det naturliga målet hade i sommar varit ungdoms-VM i Nairobi men Sverige ställer liksom många andra länder inte upp där. Istället har han kvalat in på 400 m slätt tack de 47.85 han gjorde i Halmstad för två veckor sedan vilket är över sekunden snabbare än vad han gjorde förra året.
Men Carl gillar även långa häcken och på fredagen gjorde han årsdebut i P17 300 m häck genom att vinna med en knapp sekund på 37.33 – personligt rekord med fyra tiondelar. En distans han toppade fjolårets P16-statistik med 37.77 som var guldtiden på USM i Vellinge. Under lördagen springer Carl 400 meter.

Inget flyt för Bianca Salming
Med alldeles för lite sömn efter Folksam GP i Sollentuna i torsdags satte sig Bianca Salming tidigt fredag morgon på tåget från Stockholm till Göteborg. Där kastade hon spjut – och det gick inte bra. Med 40.88 blev hon trea i F19 där norska Stella Weinberg vann på 49.49.
– Jag vet inte riktigt varför det inte gick bättre, men jag har svårt med kastgrenarna just nu. Men det kommer,  jag måste bara ha tålamod…, säger Bianca
Underförstått: det har inte Bianca.
– Spjut var bara början på helgen, men det hade gärna fått bli lite längre. Men jag har inget att skylla på, bristen på sömn gjorde inte så mycket, säger Bianca vars personliga rekord är 46.08 noterat för en månad sedan.
Hon fortsätter Världsungdomsspelen med längd och 400 meter under lördagen samt häck på söndag. Inga flera kastgrenar, alltså.

Ingebrigtsen uteblev
Norske supertalangen Jakob Ingebrigtsen, 16, skulle ha sprungit 3000 m hinder med ambitionen att kvala till junior-EM för 19-åringar. Men han dök aldrig upp. Istället vann landsmannen Abduljaleel Hir på 9:13.24, fem sekunder före Örgrytes Awet Mengsteab.
Bland övriga resultat tidigt första tävlingsdagen kan nämnas att Kils Melwin Lycke-Holm vann höjd för P13 på personliga rekordet 1.87 efter bra försök på 1.90.
Resultaten
/Cege Berglund

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen