I Holland visade den svenska rekordhållerskan på 3000 m hinder att snabbheten finns där inför OS. Foto: Deca Text&Bild

Bra OS-genrep av Charlotta Fougberg

I holländska Huizingen gjorde Ullevis Charlotta Fougberg på lördagskvällen sin första tävling på sju veckor då hon vann A-finalen på 1500 m på 4:13.83 vilket bara var två sekunder från hennes personliga rekord från 2014. Ett klart positivt besked efter bristningen i vaden i början på juli som spolierade EM i Amsterdam.
Hon vann loppet med en halvsekund och hade ytterligare tre tjejer inom tre sekunder bakom sig. Tvåa var Turebergs Yolanda Ngarambe som med 4:14.34 gjorde karriärens näst bästa tid och bara var dryga sekunden från det personbästa hon satte i Sollentuna i slutet på juni.

Mot Brasilien!
I samband med Folksam GP-tävlingen i Göteborg den i mitten på juli meddelade Charlotta att rehabträningen gått bra och att hon just kört sitt första kvalitetsliknande pass. Därefter åkte hon på höghöjdsläger till St. Moritz där hon befunnit sig tills nu. Nu väntar avresa till Brasilien där hon på lördag 13 augusti kl 15.05 springer försök på 3000 m hinder.

Ännu en bra tid av Hanna Hermansson
Riktigt bra i Huizingen sprang också Turebergs Hanna Hermansson som började löpträna på allvar så sent som i januari 2015. Hon slutade tvåa på 800 m på 2:03.78 – bara halvsekunden från pers – och noterade sin tredje raka 2:03-tid.

David slog nio år gammalt personbästa
På 3000 m förbättrade Högbys David Nilsson sitt nio år gamla utomhuspers på 3000 m med tolv sekunder till 8:09.45 och underskred samtidigt totalperset från i vintras med 1,5 sekunder. Detta efter halvor på 4:07 respektive 4:02 i ett lopp som han slutade fyra i – sex sekunder från segern.
– Jag är nöjd med tiden! Med jämnare fart hade det lätt kunnat bli 8:05, skriver David på Instagram.