Personbästa på 60 m häck för Kalmar SK:s Elin Lindeblad, i mitten, och klubbkamraten Jonna Lindéen, t v, medan Högbys Lovisa Karlsson satte årsbästa. Foto: Roland Andersson

Jättepers av Elin Lindeblad på 60 häck

Många gjorde årsdebut i helgen och en som verkligen lyfte sig var Kalmar SK:s Elin Lindeblad, 26, som i Karlskrona sänkte sitt personliga rekord med hela 25 hundradelar till 8.39.

Elin förbättrade sig i somras med knappt två tiondelar på 100 m häck till 13.93/13.68w och nu alltså med ännu mer på den betydligt kortare inomhusdistansen. Hon hon vann KA2-spelen i Sunnahallen 0.02 före Högbys Lovisa Karlsson som i sin tur tiondelen före Jonna Lindéen som satte personbästa med 8.51.

Julia dagens snabbaste
Dagens snabbaste svenska var dock Ymers Julia Wennersten som i Örebro förbättrade sitt svenska årsbästa med en hundradelar till 8.30 och vann med tre tiondelar. Till det ett år gamla personliga rekordet fattades bara 0.05.

Dubbla pers för Joel
Personligt rekord i årsdebuten på 60 m häck satte även Helsingborgs Joel Bengtsson i College Station, Texas. Först tangering med 7.94 i försöken och sedan 7.92 som vinnare i finalen. Fram till en tiondeplatsen på den svenska genom-tiderna-listan fattades tolv hundradelar.

Snabbt på 60 av Viktor och William
I Örebro hade IF Götas Henrik Larsson 6.75 i 60 m-försöken och vann sedan finalen på 6.73. Men bara med 0.03 före Strands Viktor Thor som satte pers med 6.76. Det gjorde även trean, tvillingbrorsan William, med 6.82 liksom trean, KFUM Örebros Amir Musa, 6.99.
/Jonas Hedman

Resultat Karlskrona
Resultat Örebro

Läs även:
Svenskt rekord av Sarah Lahti
”Det var ett perfekt hopp – en fantastisk känsla”

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen