Kennet Andersson på väg mot seger på 60 m häck i M50. Foto: Deca Text&Bild

Fotbollsproffset Kennet Andersson tog tre VSM-guld

Det var en på alla sätt imponerande debut som förra fotbollsproffset Kennet Andersson, 49, gjorde på veteran-SM i friidrott i Söderhamn den gångna helgen. Han startade i höjd, längd, 60 m med och utan häckar samt 200 m och tog tre guld och ett brons. Tyvärr tvingades han bryta 200 m på söndagen på grund av skada.

När det gäller före detta elitaktiva och deras kapacitet i friidrott så brukar resultatnivån ofta överdrivas. Men när det gäller Kennet Andersson, 49, så var det en riktigt bra debut som veteranfriidrottare han gjorde varav de flesta grenar var sådana han aldrig ens testat i ungdomåren.
Efter seger i M50-klassen i längd på 5.68 på fredagen följde 60 m slätt på lördagen vilket innebar ett delat brons på 7.98.

Topp-10 genom tiderna
På lördagen tog han brons på 60 m och fortsatte på eftermiddagen med höjd där han hade en tuff fight med Järvsös Anders Silén. Båda tog 1.67 men så klarade Kennet 1.70 i sista och säkrade guldet!
På söndagen sprang Kennet 60 m häck på 9.85 och klarade guldet blott 0.04 före Hälles Peter Szamer.
Kennets 1.70 i höjd, 5.68 i längd och 9.85 på 60 m häck för in honom på topp-10-listan genom tiderna i M50 i respektive gren medan 7.98 på 60 m slätt räcker för topp-20.
Riktigt bra av en 49-åring i sin allra första veterantävling. Tyvärr blev det en trist avslutning på helgen eftersom Kennet tvingades bryta 200 m på grund av skada.
Resultatlistan från Borås
/Jonas Hedman

Läs även:
Rekordstort veteran-SM med flera nygamla namn som visade framfötterna
Kennet Andersson vann VSM-guld direkt i första starten
Sunneborn hårt utmanad i kamp om VSM-guldet i längd
Vilken löpning av Karin Schön på veteran-SM i Borås!

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen