Fjärde raka tävlingen över sex meter för Mondo Duplantis. Foto: Deca Text&Bild

Mondo Duplantis testade världsrekordet på Stockholm Stadion

Det var helt perfekta förhållanden på Bauhaus-galan på Stockholms Stadion med närmare 30 grader och då vann Armand ”Mondo” Duplantis på nytt och klarade åter sex meter. Han gjorde också tre försök på världsrekordet 6.19 och hade ett bra första försök.

Sol, knappt 4000 åskådare och en härligt aktiv publik bidrog till en stekhet söndagseftermiddag på Stockholms Stadion. Mondo gick in på 5.62 och tog med luft till publikens jubel.
Därefter stod han över 5.72 och tog sedan 5.82 och 5.92 direkt i första följt av 6.02 som också kom i första försöket.
Därmed förbättrade han sitt eget ett år gamla stadionrekord med en centimeter.
På 6.02 hade han sällskap av Sam Kendricks och Renaud Lavillenie som båda tog 5.92 i första men inte mäktade med 6.02.

”Nu ska jag försöka på världsrekordet”
När Kendricks rivit ut sig frågade speakern Tommy Åström Mondo vad tänkte göra. ”Nu ska jag försöka på världsrekordet 6.19”, svarade Mondo.
I den 27-gradiga värmen inledde han med ett bra försök som kanske hade räckt till 6.10.
Sedan blev det en lång paus och när det var dags för andra försöket hade han bytt till en styvare stav.
Sedvanligt snabb ansats men han fick inte böj på staven och avbröt på väg upp. Och i tredje sprang han igenom.
Men andra raka Diamond League-segern på tre dagar och fjärde 6 m-tävlingen i följd.
– Jag sparar världsrekordet till OS, sa han i speakermikrofonen och tackade sedan publiken.

Rekord på Stadion får vänta till nästa år
Senast det sattes världsrekord på Stockholms Stadion var 24 år sedan – 1997 då Danmarks Wilson Kipketer tangerade Sebastian Coes 1:41.73 på 800 m.
I modern tid – de senaste 50 åren – har tre svenskar satt världsrekord på Stockholms Stadion – Ricky Bruch i diskus 1972 (68.40), Anders Gärderud på 3000 m hinder 1975 (8:09.70) och Patrik Sjöberg i höjd 1987 (2.42).
Vi får vänta ytterligare minst ett år innan vi får uppleva ett världsrekord på Bauhaus-galan men då kan det mycket väl bli av en svensk.

Lovisa åter under två minuter
Kommer Lovisa Lindh bli uttagen till OS i Tokyo? Det avgör SOK och det var ingen tvekan om att hon stärkte sina aktier genom att springa i mål på 1:59.76 – nytt årsbästa och hennes tredje tid under två minuter denna sommar.
Lovisa passerade 200 m på 28.7, halvvägs på 59.0 och 600 m på 1:29.0. Därefter höll hon bra sista halvvarvet och besegrade kompisen och norska rekordhållerskan Hynne som hon hade precis bakom sig hela vägen in – 1:59.76 mot 1:59.82.
Lovisa underskred nu två minuter för sjunde gången i karriären.

Hodkingson slog junioreuroparekordet
Vann 800 m-loppet gjorde Rose Mary Almanza på 1:56.28 – världens näst bästa tid i år – före Natoya Goule, 1:56.44. Fyra slutade Storbritanniens Keely Hodgkinson som med personliga rekordet 1:57.51 och förbättrade sitt eget månadsgamla officiella U20-europarekord med hela två sekunder. Noterbart är dock att Östtysklands Hildegard Ullrich gjorde 1:57.45 som femma på EM i Prag 1978 vilket dock inte godkändes som rekord retroaktivt.

Lysande tid av Kramer
På 800 m lade sig Andreas Kramer bland de sista och passerade 200 m på 26.0, 52.4 halvvägs och 1:18.8 på 600 m. Och även om han inte plockade någon placering så höll han bra hela vägen in och slutade sjua på 1:45.05 – årsbästa med 1.2 sekunder och karriärens femte bästa tid.
Detta efter ett osannolikt jämnt lopp där 200 m-avsnitten gick på 26.0, 26.4, 26.4 och 26.3! Andreas Kramer är på väg mot storformen till OS i Tokyo! Vann gjorde Ferguson Cheruityo på 1:43.84.
Om en dryg vecka åker stora delar av truppen på förläger till Japan och i slutet på månaden börjar spelen i Tokyo.
/Jonas Hedman

Resultaten

Generisk levitra

Generisk levitra är ett mycket effektivt läkemedel som effektivt kan behandla erektil dysfunktion. Det fungerar genom att skapa mer blodflöde till penis, vilket ger mannen mer energi och uthållighet under sexuell aktivitet. Generiska läkemedel är också mycket billigare än märkesläkemedel. Generiska läkemedel är ibland också tillgängliga med rabatt, vilket gör dem ännu mer överkomliga för de flesta människor.

När man väljer en generisk version av Levitra Levitra är det viktigt att komma ihåg att bara för att den är generisk betyder det inte att den saknar samma kvalitet och effektivitet som varumärkesversionen. Generisk levitra tillverkas av läkemedelsföretag, så den bör ha samma aktiva ingredienser och fördelar. Generiska läkemedel tillverkas i anläggningar som följer god tillverkningspraxis. Många generiska läkemedel har också en reducerad dosering så att de lämpar sig för lägsta möjliga dos. Av dessa skäl är det ofta mycket billigare att köpa generisk Levitra än att köpa en märkesversion.

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen