Semifinalist i sitt första VM med sin tredje bästa tid är klart godkänt för Carl Bengtström. Foto: Deca Text&Bild

Carl Bengtström snuddade vid VM-final

I VM-semifinalen på 400 m häck hade Carl Bengtström precis som i försöken fått ytterbanan. Där gjorde han ett heroiskt lopp och noterade med 48.75 karriärens tredje bästa tid. Till slut fattades bara tre tiondelar till en finalplats.

Carl låg femma in på upploppet men passerade Algeriets Lahoulou och nådde målet som fyra på 48.75, bara 23 hundradelar från det personliga rekordet. Två bästa i varje semi plus två tider vidare till final.
Spännande väntan på den tredje och sista semifinalen.

35 hundradelar från final
Karsten Warholm vann den sista semin på 48.00 utan att förta sig men där bakom var det jämnt med tre man som underskred 48.75. Tiden är Carls tredje bästa i karriären och han hade nionde snabbaste tid i semin och slutade tia i sammandraget, 35 hundradelar från en finalplats.
– Jag är i bra form men det är lite ringrostigt över några häckar. Men jag är nöjd med att gå till semifinal i mitt första VM, säger Carl till SVT.

27 år sedan sist
Senaste en svensk var i VM-final på 400 m häck var på VM i Göteborg 1995 då svenska rekordhållaren Sven Nylander slutade femma på 48.84. Nu får vi vänta ytterligare ett år – till Budapest 2023 – innan Carl har en ny chans att nå en VM-final.
Men redan om en månad har han finalchans på EM i München.

/Jonas Hedman

Resultaten

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen