Foto: Deca Text&Bild

Carolina Klüft VM-fyra i längd – uppflyttad i efterhand

På onsdagen offentliggjordes det att Carolina Klüft flyttas upp från femte till fjärde plats i längdtävlingen på VM i Daegu 2011. Detta sedan omtest av urinprovet för Rysslands Olga Kutjerenko visat spår av otillåtna preparat.

VM i Sydkorea blev Carolina Klüfts sista mästerskap och innebar också hennes främsta placering i ett globalt utomhusmästerskap i längd. Vann gjorde USA:s Brittney Reese på 6.82 före Olga Kutjerenko, 6.77, men ryskan mister du silvret och de bakomvarande flyttas upp.
Carros 6.56 innebar att det bara fattades 18 cm till bronset som nu går till vitryskan Nastassia Mirontjyk-Ivanova på 6.74. Carros främsta längdmerit är IVM-bronset från 2004 på det ännu gällande svenska inomhusrekordet 6.92.
Noterbart är att Klüft flyttats upp en placering i längd av samma skäl i Aten-OS 2004. Då var hon ursprungligen elva och flyttades upp till tionde plats.

Även Jarder flyttas upp
Kutjerenko var även femma i VM-finalen i Moskva 2013 på 6.81 och mister även den placeringen. Det innebär att Erica Jarder, som ursprungligen var tia, flyttas upp till nionde plats med sina 6.59. Till poängplats är det 18 cm för Erica som närmast före sig har ryskan Jelena Sokolova.
/Jonas Hedman

Carolina Klüfts alla mästerskapsmedaljer

Läs även:
Klüft blev av med världsrekordet
Ta chansen och lyssna på föreläsaren Carolina Klüft – halva priset för friidrottaren.coms läsare

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen