Daniel Ståhl i fjolårets SM då han satte mästerskapsrekord med 68.72. Foto: Deca Text&Bild

Daniel Ståhl avslutade USA-vistelsen med en tredje seger

Daniel Ståhl gjorde sin tredje och sista tävling i USA sent på lördagskvällen svensk tid vilket slutade med en sexmetersseger på 63.87 i allt annat än bra förhållanden.

Efter två 68 m-tävlingar förra helgen spekulerades det i om Daniel skulle nå 70 m-linjen på Steve Scott Invitational i Irvine, strax norr om San Diego. Det var i den tävlingen hade slog igenom för tre år sedan då han kastade 66.89. Det var fint väder med hård vind men den kom bakifrån och medvind är inte gynnsamt i diskus eftersom den inte bär diskusen.
Daniel presterade sex stabila kast där 63.87  i andra omgången blev det längsta.

Blåste ner två gånger
Daniel hade serien 62.49, 63.87, 61.00, 63.48, 61.89 och 60.08 och vann med sex meter. Det mest dramatiska som hände under tävlingen var när den iPhone som coachen Shaun Pickering fäst på ett stativ för live-sändning på Facebook blåste ner två gånger.
Daniels resultat är inte mycket att säga om i de svåra förhållandena. Nästa tävling är Diamond League-premiären i diskus i Shanghai 13 maj, då skulle det inte förvåna om han vinner. För så bra är trots allt formen!

Bra svensk diskusdag
Toppbreddmässigt var det en bra svensk diskusdag med tre över 60 meter! Daniel Ståhl 63.87 i Irvine, Niklas Arrhenius 62.26 i Provo, Utah, och Simon Pettersson 62.24 hemma i Växjö.
Resultaten från Irvine
/Jonas Hedman

Läs även:
Daniel Ståhl mot det OS-vinnande brödrarparet Hartings på BAUHAUS-galan 18 juni
Mäktigt kast av Ståhl i USA – snuddade vid världsårsbästat
Långt igen av Daniel Ståhl i Kalifornien

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen