Tredjeplats i Diamond League-galan i Birmingham för två veckor sedan och andraplats i Rabat på söndagskvällen för Daniel Ståhl. Foto: Deca Text&Bild

Daniel Ståhl besegrad igen

Säsongens fjärde Diamond League-galan ägde rum i Rabat, Marocko, på söndagen där fyra svenskar vara i farten. Bäst lyckades Daniel Ståhl som slutade tvåa i diskus på 67.16 men för tredje gången i år fick se sig besegrad av Sloveniens Kristjan Ceh.

Daniel inledde med 64.35 och 67.16 vilket innebar ledning. Men i tredje kastade Ceh 69.42 och medan Daniel hade fyra raka över 66 meter. När det till sjätte och sista omgången skulle avgöras i form av ”Final 3” handlade det om Daniel, Ceh och Matthew Denny som satt personligt rekord med 67.06.

Ceh ökade igen
Då fick slovenen med en halvmeter till 69.68. De för året nya märkliga Final 3-reglerna säger att ledaren ska kasta först i sista omgången så Daniel hade chans att svara, men åstadkom bara 62.53. Därmed slutade han tvåa vilket var en placering bättre än i förra DL-tävlingen i Birmingham den 21 maj då Ceh vann före Andrius Gudzius, 66.40, och med Daniel trea på 65.97. Simon Pettersson slutade nia på 62.34.
Kristjan Ceh har nu vunnit samtliga tre möten mot Daniel i år. Daniel och Simon stannar nu i Rabat i två dagar och åker sedan direkt till nästa tävling som är Roms Diamond League den 9 juni.

Thobias åter över åtta meter
I länge slutade Thobias Montler fyra på 8.04 uppnått i sista omgången efter en tävling där han inte fick det att stämma som han ville. Vann gjorde OS-mästaren Miltiadis Tentoglou på 8.27.
I höjd tog Maja Nilsson 1.80 och 1.85 i första och hade några hyfsade försök på 1.90. Det innebar en en delad sjundeplats i en tävling som IVM-vinnaren Jaroslava Mahuchikh vann på 1.96.

Karsten Warholm skadad
En av kvällens förhandsmässiga höjdpunkter var OS-mästaren Karsten Warholms årsdebut på 400 m häck. Men den slutade redan efter en häck då han tog sig åt vänster baklår. Han gick direkt efter och kylde själv med en ispåse. Oklart hur allvarlig skadan är. VM i Eugene börjar om sex veckor.

Resultaten

/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen