Steve Gardiner, 22, från Bahamas har världsårsbästat på 400 m med 44.26 och vann Diamond League-premiären i Doha (bilden). Förhoppningsvis kommer han till Malmö Stadion den 18 augusti och får i så fall möta världsrekordhållaren Wayde van Niekerk. Foto: Deca Text&Bild

Det blir riktigt fin friidrott på Malmö Stadion 18 augusti!

Det arrangeras två friidrottsgalor av världsklass i Sverige sommar – förutom Bauhaus-galan på Stockholms Stadion den 18 juni också Malmö Games tre månader senare. Idag är det 100 dagar kvar till friidrottsfesten på Malmö Stadion den 18 augusti.

Utomhuspremiären av Malmö Games äger rum fem dagar efter VM i London vilket innebär att många aktiva åker direkt till Malmö.
– Vi är första gala efter VM vilket är bra för då får vi många färska världsmästare och medaljörer! Klar för Malmö Games är världsrekordhållaren på 400 m, Wayde van Niekerk, och i maj knyter vi upp ytterligare en handfull stjärnor för att sedan se hur formen är hos övriga när säsongen är igång på allvar, säger Daniel Wessfeldt som är Meeting Director för Malmö Games.
– Målet är att ha 90 procent av startfälten klara när VM startar i början på augusti för att ha utrymme att kontraktera eventuella nya stjärnor som gör något speciellt, fortsätter Daniel.

Mycket friidrott i augusti
VM i London pågår 4-13 augusti och sedan följer Malmö Games fredag 18 augusti följt av Birminghams Diamond League på söndagen och så de två Diamond League-finalerna i Zürich och Bryssel.
– Vi ligger nära Birmingham och har därför valt ett annat grenprogram eftersom stjärnorna inte vill tävla så tätt efter VM, säger Daniel.
En vecka efter Malmö Games väntar Friidrotts-SM som arrangeras i Helsingborg och ytterligare en vecka senare är det Finnkampen på Stockholms Stadion så det är en friidrottsintensiv sensommar.
Diamond League-säsongen drog igång i fredags den 5 maj i Qatars huvudstad Doha där det noterades en rad världsårsbästan. Bland annat i spjut av olympiske mästaren Thomas Röhler som med 93.90 gick upp som tvåa genom tiderna bakom världsrekordhållaren Jan Zelezny (98.48).

Nio år sedan sist
Det har arrangerats en rad friidrottsgalor på Malmö Stadion genom åren och senast var MAI-galan 2008. Inomhus genomfördes dock inomhusgalor i Malmö Arena 2009 och 2015. Efter att Malmö AI arrangerade Friidrotts-SM 2009 har det varit få tävlingar på Malmö Stadion och anledningen var slitna banor.
Men sommaren 2016 lades helt nya banor och första större tävlingen blir stafett-SM 27-28 maj. Och om 100 dagar finns alla möjligheter att prestera riktigt bra resultat när världseliten tillsammans med de bästa svenskarna kommer till Malmö Games!
Allt om tävlingen på malmogames.com

Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen