Bilden är från i vintras, Eriks 1:48.53 noterades utomhus. Foto: Porschea Wilson

Erik Martinsson satte personligt rekord på 800 m

I onsdags slog Gefles Erik Martinsson till med 1:48.53 på 800 m i Abilene, Texas. Tiden är extra intressant med tanke på att han haft körtelfeber under våren och missat en hel del träning.

Tiden är en sänkning av totalperset noterat inomhus i vintras med sex tiondelar och utomhuspers med nästan 2.5 sekunder. Efter en strulig vår då Erik drabbades av körtelfeber hade han tre veckors träning i kroppen före loppet på onsdagen.
– Jag hade hjälp av en farthållare i 400 m och kom igenom på 51 sekunder. Sedan var jag ensam hela vägen i den starka motvinden på bortre lång och in i mål! Loppet kändes väldigt enkelt och det skulle inte förvåna mig om det går ännu snabbare i nästa tävling, säger Erik.

Slog 24 år gammalt rekord
Tiden innebar också att Erik slog klubbrekordet i Gefle IF med två hundradelar. Det gamla hade Niclas Norling med 1:48.55 noterat 1993. Näst tidsmål är Ove Bergs 49 år gamla distriktsrekord i Gästrikland på 1:47.9m noterat 1968!

På väg mot NCAA
Erik satsade tidigare enbart på 400 m men testade 800 m i fjol och vann junior-SM. I vintras sänkte han totalperset till 1:49.16 och var mindre än två tiondelar från att kvala in till inne-EM.
1:48.53 hade räckt till femte plats i fjolårets svenska utomhusstatistik men det kan som sagt säkert bli ännu bättre. Kanske redan i nästa tävling som är Conference kommande vecka. Sedan väntar regionals om tre veckor och i juni förhoppningsvis universitetsmästerskapen (NCAA).
/Jonas Hedman

Läs även:
Seger och nytt person bästa för Erik Martinsson
400 m-talangen som blickar mot 800

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen