VSM-medaljörerna i M50 längd. Vinnaren Kennet Andersson, IFK Göteborg, i mitten, tvåan Anders Silén, Järvsö, t v, och trean Staffan Myrqvist, Huddinge. Foto: Deca Text&Bild

Fotbollsproffset Kennet Andersson vann VSM-guld direkt i första starten!

På fredagskvällen inleddes veteran-SM i Ryahallen i Borås och en av vinnarna blev förra fotbollsproffset Kennet Andersson, 49, tävlandes för IFK Göteborg! Han gjorde sin första längdtävlingen på drygt 30 år och vann M50-klassen på 5.68!

Kenneth är född 6 oktober 1967 och är mest känd som anfallare i fotbollslandslaget där han 1994 var med i det legendariska laget som tog VM-brons i USA. Han gjorde 83 landskamper (31 mål) och avslutade elitsatsningen som 35-åring 2002.
Men för ett halvår började han träna friidrott i IFK Göteborg en gång i veckan under ledningen av förre höjdhopparen Jan-Erik Wanhainen.
Planen är att också köra 60, 200, 60 häck och höjd på VSM i Borås och efter bästa möjliga start med guld i längd kan det säkert bli fler titlar!

Kommer från friidrottsfamilj
Kenneth är uppväxt i en friidrottsfamilj och har en storasyster som var en duktig sprinter. Han tävlade också en del själv i ungdomsåren, bland annat i höjd, innan han satsade allt på fotbollen. Från fotbollskarriären minns vi Kennet som en väldigt spänstig anfallare som gjorde mäktiga upphopp i nickdueller mot målvakter och ofta vann dessa med mål som följd trots att målvakten alltså hade armarna till hjälp.
Om Kennet är lika bra i sprint som hopp får vi veta under helgen!
/Jonas Hedman

Läs även:
Sunneborn hårt utmanad i kampen om VSM-guldet i längd
Vilken löpning av Karin Schön på veteran-SM i Borås

Resultat VSM fredag

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen