Exakt vilka grenar Bianca Salming väljer i VU-spelen är inte klart, men många blir det. Foto: Deca Text&Bild

Bianca Salming har ett intensivt program i Världsungdomsspelen – anmäld i sju grenar

Igår genomförde Bianca Salming en trekamp på Sollentuna GP då hon bland annat klarade 1.86 i höjd. Till Världsungdomsspelen på Ullevi i Göteborg är hon anmäld i sju grenar i jakten på formen inför junior-EM i sjukamp i Italien om tre veckor.

– Jag ställer nog inte upp i allt utan väljer vad som passar bäst i tidsprogrammet och med hänsyn till vad jag tycker måste köras lite extra inför min huvuduppgift i sommar som är junior-EM i Grosetto, säger Bianca.
Hon är en av många som gärna återvänder till den gigantiska manifestationen på Ullevi. Med 8100 anmälda från 22 länder och 370 klubbar (därav 90 norska!) är det Europas största tävling.
– Jag har nog varit med varje år sedan jag fick starta som 12-åring. Det är en av de roligaste tävlingarna och vi åker alltid flera tillsammans så det är speciellt, säger Bianca.

”Bra att få många försök”
En av flera grenar hon ser fram mot är spjut kl 12.45 på fredagen.
– Det ska bli kul att tävla individuellt och jag ser fram emot att få göra mer än tre kast som det är i mångkamp. Likadant med längdhopp, bra att få flera hopp.
Bianca är inte enda mångkamparen i de omfattande startlistorna. Hässelbys IEM-femma från i vintras, Fredrik Samuelsson, är också anmäld i flera grenar.
Och det blir gott om höjdpunkter. Några exempel: En mixad längdtävling med bland andra Khaddi Sagnia, Ullevi, Kaiza Karlén, Arvika, Andreas Otterling, Lidingö, och nye åttametershopparen Thobias Nilsson Montler, MAI.

Svenskt juniorrekord på häck?
På 110 m häck gör 19-årige Max Hrelja en ny attack mot svenska juniorrekordet som lyder på 13.39 och tillhör Philip Nossmy. Max har i år varit så nära som 13.46. Även 16-åriga medeldistansunderbarnet Jakob Ingebrigtsen är anmäld. Han gör på fredag kväll en rekordattack på – 3000 m hinder! För att inte tala om Austin Hamilton, sprint, Ragnar Carlsson, slägga, Wictor Petersson, kast, Tilde Johansson, längd …och många, många fler!
Allt om Världsungdomsspelen
/Cege Berglund

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen