Försvarad titel för Maja Nilsson i höjd. Foto: Deca Text&Bild

SM-guld och tangerat årsbästa för Maja Nilsson

Örgrytes OS-finalist Maja Nilsson årsdebuterade förra helgen med 1.88 och var i ISM-finalen i Växjö felfri till och med 1.86. Där säkrade hon guldet efter att Gefles Louise Ekman rivit tre gånger och stannat på 1.84.

En skada gjorde att inomhussäsongen inte blev vad Maja hoppats men efter att ha säkrat segern klarade hon även 1.88 i första – tangerat svenskt årsbästa – följt av bra försök på 1.92. Hon försvarade nu titeln från Malmö i fjol då segerresultatet 1.91 var liktydigt med personbästa inomhus.

Första medaljen för Matilda
Bronset tog IFK Lunds Matilda Nilsson, 28, som efter en lång karriär tog karriärens första SM-medalj tack vare 1.81. Fyra slutade Rigors Ingrid Ronge som precis som femman Linda Skantze gladdes åt personliga rekord i och med 1.78

M Längd: Världsklass av Thobias Montler
I manliga längdtävlingen inledde Thobias Montler med 7.91 i första men sedan stämde det inte. Men i fjärde kom 8.06 och det blev ett bra kvitto infor Belgrad-VM.
Tävlingen var hans tredje över åtta meter i vinter där årsbästat är 8.21. Det blev dubbelt Ullevi tack vare Oliwer Danielsson, 7.52, medan bronset gick till Huddinges Joakim Hellbratt, 7.31. Båda satte personliga rekord.

K Tresteg: Maja vs Rebecka i tresteg
Det var svårhoppet i den kvinnliga trestegsfinalen där det i de två första omgångarna – 16 hopp – var blott två godkända hopp. Men i tredje fick Sverige-ettan denna vinter, Örgrytes Rebecka Abrahamsson, på 13.05 och ledning vilket följdes av 13.00 och 13.17.
JEM- och JVM-vinnaren Maja Åskag fick det inte att stämma och åstadkom fem raka övertramp innan hon i sista men marginal på plankan fick på 13.10.
– Jag älskar den här arenan och idag hade jag familj och flera vänner på läktaren. Jag ingår i Yannicks träningsgrupp och det fungerar väldigt bra. Jag tror att det finns lite mer i kroppen och gör inomhussäsongens sista tävling i Danmark nästa vecka, säger Rebecka.

Tredje titeln
Därmed gick guldet till Rebecka Abrahamsson som tog sitt tredje ISM-guld och även har ett utomhus från 2020. Silvret till Maja Åskag, 13.10, och bronset till Brommas Melina Lidberg som med 12.69 tog sin första SM-medalj.
Spårvägens Aina Griksaite, som vann SM i somras, var inte med eftersom hon prioriterade litauiska mästerskapen som gick samtidigt (hon är litauisk medborgare).

/Jonas Hedman

Resultat

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen