Foto: Deca Text&Bild

Michel Tornéus byter tränare och flyttar till USA

Han är Sveriges främsta längdhoppare genom tiderna med fem mästerskapsmedaljer och i somras gjorde han sitt livs hittills längsta hopp med 8.44. Han tog silver på EM i Amsterdam men lyckades inte ta sig till final i OS i Rio och nu gör Michel Tornéus en ordentlig omstart genom att lämna tränaren Oscar Gidewall för att träna i Florida på deltid.

– Det är en stor grej. Jag har hittat en ny grupp och en ny tränare att jobba med. Jag och Oscar har jobbat tillsammans i 16 år så det känns som att vi tillsammans har kramat ut den sista droppen ur disktrasan, säger Michel Tornéus till Radiosporten.se
Det är snabbheten han vill förbättra och det tror han att han kan göra under ledning av coachen Loren Seagrave som bland annat tränat femfaldigt världsmästaren Dwight Phillips.

Michel gör helt rätt

Michel Tornéus har tillhört eliten i längd i elva år – redan 2005 hoppade han 7.94 – och trots besvikelsen efter OS-missen var han tydlig med att han inte tänkte lägga av och att han inte utesluter en satsning mot Tokyo-OS 2020. Men för att orka satsa vidare vid 30 års ålder krävs förändring och nya impulser och det kan han få i USA.
Oscar Gidewall är en fantastisk tränare och har stor del i Michels framgångar men för att kunna ta ytterligare ett steg är en förändring nog närmast en förutsättning för Michel.

Riktigt kul att han satsar vidare
Många som fyllt 30 år och gjort sitt andra OS väljer att sluta för att motivationen inte längre finns där. Men Michel gör det omvända och satsar ännu hårdare och kommer nu att få ordentlig sparring på träningspassen av andra längdhoppare som är lika bra eller bättre.
Det har Michel inte fått tidigare i samma utsträckning och det kan vara en förändring som kan få honom att hoppa ännu längre.
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen