Foto: Deca Text&Bild

Michel Tornéus längsta hopp på ett år

I FBK Games i holländska Hengelo på söndagskvällen gjorde Michel Tornéus sin bästa tävling på elva månader då han slutade fyra på 8.10. Bästa blågula placeringen nådde Daniel Ståhl som var trea i diskus på 64.44 i vad som inte var optimala förhållanden.

Det var sol och 28 grader varmt mitt på dagen i Hengelo men sedan sjönk temperaturen mot kvällen och det regnade till och från hela tävlingen. Michel inledde med två ogiltiga hopp och fick sedan på 8.10 i en medvind på 0.7 m/s i tredje omgången vilket gav honom ytterligare tre hopp. Efter ogiltigt i fjärde hade han 7.77 i femte och 8.09 i sista.
Vann gjorde den fantastiske sydafrikanen Luvo Manyonga som nu gjorde sin fjärde tävling för säsongen över 8.60 och vann med 28 centimeter på 8.62. Han inledde med 8.60 och så kom segerhoppet i sista omgången. Manyonga blir verkligen något att se fram mot på Bauhaus-galan där han och Michel möter ett riktigt bra startfält. 

Stabilt av Ståhl
Daniel Ståhl gjorde sin första tävling på tre veckor och hade tre bra kast och tre misslyckade där han medvetet trampade över. Han inledde med kryss, hade 63.74 i andra följt av kryss och 64.44. Sedan runt 59 meter i femte (trampade medvetet över) och så 63.58 i sista.
– Det var en okej tävling. Jag hade lite sega ben och kastade mest med överkroppen, säger Daniel som inte var helt nöjd med tekniken.
Vann gjorde Andrius Gudzius på 66.34 dagen efter att han i polska Szczecin kastat 68.16. Världsettan Fedrick Dacres var nu tvåa på 65.71.

Michaela hoppade i motvind
I stav tog Michaela Meijer 4.25 i första och var nära på 4.40 som dock inte gick vägen denna gång. Därmed slutade hon åtta i en tävling som genomfördes i motvind. USA:s OS-tvåa Sandi Morris vann på 4.65, samma resultat som tvåan Olga Mullina.
Fjärde svensk i Hengelo var MAI:s Jonas Leanderson som säsongsdebuterade med 3:44.98 vilket innebar 15:e plats.

Världsrekordförsök
I kvinnliga höjdtävlingen höjde Marija Lasitskene (tidigare Kutjina) sitt eget världsårsbästa med en centimeter till 2.04 och testade sedan världsrekordhöjden 2.10. Två av försöken var faktiskt helt okej så det ska verkligen bli spännande att se henne på Bauhaus-galan på Stadion söndag 18 juni då hon möter riktigt bra motstånd inklusive svensktrion Erika Kinsey (1.92 i Lund igår), Sofie Skoog och mångkamparen Bianca Salming som i lördags satte personbästa med 1.89.
Resultaten
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen