Mustafa Mohamed tas emot av familjen när han kommer in på Stadion i Asics Stockholm Marathon. Foto: Deca Text&Bild

Musse slår ett slag för magasinet Spring

När Mustafa Mohamed sprang in på Stadion som SM-vinnare i Asics Stockholm Marathon den 4 juni så gjorde han det med att highfiva sonen Anton i famnen på mamma Hanna Karlsson. En riktigt skön bild tagen av Deca Text&Bild.
– Det kom helt spontant! Hanna ropade och jag fick upp handen. Det var kul att ha familjen på plats för det har inte hänt så många gånger tidigare, säger Musse som förutom tvåårige Anton också har dottern Saga, 4,5 år.
– Anton sov under nästan hela loppet men vaknade lagom till målgång. Barnen brukar ropa ”heja, heja” ibland när jag tränar hemmavid så det vet hur det går till, säger Musse och skrattar.

Bilden publicerades först på magasinet Springs Facebook-sida och är deras mest gillade med över åttahundra gillamarkeringar. Den följdes av flera kommentarer där en var ”Hur trött man än är har man alltid kraft kvar för sina barn!”
Papperstidningen Spring har av ekonomiska skäl tagit en paus i utgivningen men ägaren, chefredaktören och löparprofilen BG Nilensjö jobbar för fullt för att samla in nya prenumeranter för att kunna återuppta utgivningen. Magasinet har publicerat flera utmärkta artiklar, intervjuer och reportage genom åren med profiler som Mikael Ekvall, Charlotta Fougberg, Andreas Almgren, Mattias Sunneborn, Frida Södermark, David Nilsson med flera och planen är att om det blir en fortsättning bredda innehållet och även skriva om fler friidrottare som inte nödvändigtvis är specifika löpare.
– Jag gillar nyhetsrapporteringen och speciellt 24-timmarsreportagen. Där får man inblick i en elitlöpares vardag och att det handlar om att få ihop helheten med träning, kost och vila för att nå bra resultat, säger Mustafa Mohamed som också följer Spring på Instagram.

Just nu finns Spring enbart på nätet i form av Springlfa.se och sociala medier men BG:s plan är att senare i sommar få igång utgivningen av pappersmagasinet igen. Planen är att undertecknad ska skriva om friidrott i någon form i varje nummer och bland övriga skribenter märks Petra Månström, Mikael Grip och Ingmarie Nilsson.
Vill du stödja magasinet Spring så surfa in på www.springlfa.se och bli medlem i Springklubben. På måndag 27 juni tas definitivt beslut om det blir en återstart av magasinet.
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen