Foto: Deca Text&Bild

Näst sista tävlingen för Susanna Kallur

Det blev ingen optimal start på 2017 för Susanna Kallur som inledde säsongen med att bli sjuk och missade de två första tävlingarna. Men segern på 60 m häck på 8.06 i Tammerfors i lördags imponerande och på lördag tävlar hon i galan i Birmingham. Det blir Sannas sista tävling före inne-EM i Belgrad som kan bli hennes sista i karriären.

I Barclaycard Arena i Birmingham möter Sanna tuffast tänkbara motstånd på 60 m häck och det är en friidrottshall hon har väldigt fina minnen från. Där sprang hon 2003 sin första VM-final på 60 m häck och blev sjua, det var när hallen fortfarande hette National Indoor Arena. Men framför allt var det där hon blev europamästare 2007.
Sanna är redan inkvalad till EM men behöver fler lopp för att verkligen hitta formen samtidigt som hon inte kan tävla så mycket som hon skulle önska.
– Det är inte optimalt för Sanna att tävla två helger i rad eftersom det opererade benet behöver längre återhämtning, säger förbundskapten Karin Torneklint.

Avstår inne-SM
Loppet i Birmingham blir hennes sista före mästerskapet eftersom hon inte kommer att ställa upp på inne-SM i Växjö 25-26 februari. Detta för att i lugn och ro vila och ladda inför EM som blir hennes sista innemästerskap. Ja, det kan bli hennes sista tävling över huvud taget eftersom hon i vår tar beslut om hon fortsätter över sommaren och VM i London.
Därmed står det klart att Sannas SM-facit inomhus på 60 m häck stannar på åtta guld där det senaste togs för tio år sedan. Till detta ska läggas två titlar på 60 slätt (2005 och 2016).
/Jonas Hedman

Läs även:
Sanna långt under EM-kvalgränsen i comebacken
Nya rekord för Kallur och Wissman 

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen