Foto: Deca Text&Bild

Hårfin finalmiss för Daniel Ståhl

Manliga diskuskvalet inledde OS-tävlingarna i Rio på fredagseftermiddagen där Daniel Ståhl kastade i första gruppen men inte riktigt fick till det. Med 62.26 slutade han sexa och det blev en nervös väntan på resultaten i grupp två.
– Det var inte bra idag. Tekniskt var det helt okej men jag kände mig kraftlös. Jag tror inte att det här räcker, sa en besviken Daniel till Viasat.
Han blev till slut 14:e man och missade finalen med endast 42 centimeter. Han inledde med 60.78, fortsatte med misslyckade 55 meter i andra och så 62.26 i sista.

Tre över 65 meter
Två man klarade kvalgränsen 65.50 i första gruppen – världsmästaren Piotr Malachowski med 65.89 i andra och så överraskningen Lukas Weisshaidinger som kastade 65.86 och ytterligare en tog sig över 65, Litauens Gudzius med 65.18. Rutinerade Gerd Kanter skickade iväg diskusen 64.02 medan det bara blev 60.85 för Hammarbys australiensare Benn Harradine. Han hade serien 60.82, 60.85, 55.68.

Axel Härstedt till final
Det regnade på förmiddagen i Rio och det var en blöt ring och blöta banor under förmiddagspasset. I andra gruppen var det lite bättre förhållanden men det var knappast avgörande. Där kastade MAI:s Axel Härstedt 63.22 och gick till final som sjunde man. I gruppen var det bara lillebror Christoph Harting som tog sig över 65 meter. Storebror Robert, som är regerande olympisk mästare, hade bara 62.21 och var med det fem centimeter bakom Daniel Ståhl.
Resultaten
/Jonas Hedman

About Jonas Hedman

Jonas Hedman
Frilansskribent, redaktör, statistiker, grafiker och förläggare specialiserad på friidrott. Redaktör för årsboken FRIIDROTT och friidrottaren.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.