Personbästa för tredje tävlingen i rad. Foto: Deca Text&Bild

Ragnar Carlsson kastade ut hela hallen – mätningen gjordes fram till väggen!

Uttrycket ”Släng dig i väggen” omformulerades till ”släng den i väggen” när Faluns Ragnar Carlsson, 16, i Örebro skickade iväg 11,34 kg-vikten över hela kastbanan så att den tog i väggen. 24.60 är personbästa och det längst någon P17 kastat trots att det bara mättes fram till väggen.
– Hade arenan räckt till hade kastet kanske mätt 24.80″, säger Ragnar som satt personbästa i nästan varje tävling i vinter och nu förbättrade sig med hela 90 centimeter.

Ragnar var i somras UEM-trea i slägga men trivs bra också med viktkastning. I Örebro värmde han upp med att förbättra sitt månadsgamla pers i kula (5 kg) med en halvmeter till 16.79 innan det vid 18.40-tiden var dags för vikt. Efter två ogiltiga kom 24.60 i tredje – pers med 90 centimeter – och en förbättring av hans egen Sverigebästa-notering genom tiderna med lika mycket!
– Tekniken var väl inte jättebra men jag är i så pass bra fysisk form så det blev långt ändå. Jag är jättenöjd! säger Ragnar som efter ogiltigt i fjärde hade 23.70 i femte och 24.05 i sista.
– Kulresultatet var också bra men det var lite jobbigt att inte få till en riktig träff. Det var halvträffar mest hela tiden men ändå pers med en halvmeter.
/Jonas Hedman

Se kastet som tar i väggen (direkt efter kulstöten)

Läs även:
Innesäsongen igång på allvar – häck dagens gren
Superkast av Ragnar Carlsson – arenan räckte nästan inte till

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen