Daniel Ståhl gjorde årets sjunde tävling över 68 meter. Foto: Deca Text&Bild

Stabilt av Ståhl i Bottnaryd – över 69 meter

Det var 30 grader varmt när Bottnarydskastet genomfördes några mil utanför Jönköping. Daniel Ståhl fick på 69.22 i sista kastet vilket innebar seger och sommarens sjunde tävling över 68 meter.

Det var härlig stämning på Bottnaryds IP där Daniel hade tre godkända kast – 67.33 i andra, 65.75 i fjärde och 69.22 i sista.
– En fantastisk sommardag och härligt att vinna är. Men det var nästan vindstilla så inte de bästa vindförhållandena. Men det känns bra, säger Daniel till Friidrottskanalen.se.

Bauhaus-galan nästa
– Jag har tävlat mig i form och nu väntar Bauhaus-galan på Stockholms Stadion på torsdag 30 juni och sedan Karlstad GP den 3 juli innan vi åker på förläger i USA inför VM i Eugene.
Tvåa slutade Simon Pettersson på 62.93.

Nästpers av Vanessa
I kvinnliga tävlingen imponerade Hässelbys Vanessa Kamga genom att vinna på 59.44 uppnått i sista kastet. Det är hennes näst bästa resultat i karriären bakom de 60.01 hon åstadkom i Södertälje för två år sedan och som placerar henne tvåa på den svenska genom-tiderna-listan.

Seger för Fanny i kula
I kula visade Fanny Roos stabil form inför VM och vann på 18.75 efter att ha samlat sina fem godkända stötar inom en halvmeter.
– Jag får inte riktigt ihop det för de riktigt långa stötarna. Jag får inte trycket rätt men vet vad jag ska träna på. Bauhaus-galan och Karlstad GP återstår av tävlingar före VM, säger Fanny till Friidrottskanalen.se.
Tvåa slutade på 17.21 och trea Frida åkerström 16.55.

/Jonas Hedman

Resultat

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen