Tredje Diamond League-segern för Daniel Ståhl. Foto: Deca Text&Bild

Ståhl avgjorde i sista kastet – ny Diamond League-seger!

I London gjorde Daniel Ståhl på söndagen sin fjärde Diamond League-start för året och tog sin andra seger. Det blev en strålande svenskdag med Erika Kinsey och Sofie Skoog trea-fyra i höjd och tredjeplats i stav för Michaela Meijer. Och så när svenskt rekord på 1500 m av Kalle Berglund. Det svenska Diamond League-facit denna söndag blev en seger två 3:e- och en 4:e-plats!

Daniel Ståhl kom till Londons Olympiastadion elva dagar efter världsårsbästat och svenska rekordet 71.29 i Sollentuna och var favorit. Det tycktes inte störa honom för han tog ledningen i första omgången med 65.63 men passerades sedan av Philip Milanov och Fedrick Dacres men återtog ledningen i sista tack vare 66.73.
Det innebar seger med sju centimeter före Dacres som besegrade Daniel i Bauhaus-galan i Stockholm. Starkt att klara favoritskapet!

Fantastisk stabilitet
Daniel är verkligen säkerheten själv och har kastat längre än 66.40 i samtliga sina senaste sex tävlingar där snittresultatet är 68.03! Och placeringarna? Fem segrar och en andraplats! Spårvägarens facit den senaste månaden är verkligen fantastiskt bra. Nu väntar Folksam GP-tävlingen i Karlstad den 25 juli som sista tävling före VM.

Nästpers för Michaela
I den kvinnliga stavtävlingen visade Michaela Meijer att hennes svenska rekord på 4.71 från förra söndagen inte var någon tillfällighet. Hon tog de två första höjderna i första försöket, stod över 4.55 och så nästperset 4.65 i andra.
Därefter bytte hon till en styvare stav som hon inte riktigt bemästrade denna dag och det blev tre kryss på svenska rekordhöjden 4.73. Men när hon kan hantera den staven så kommer det att bli ännu högre.
Hon slutade nu trea på 4.65 där segern togs av OS-mästarinnan Katerina Stefanidi på 4.81 men besegrade bland annat OS-tvåan Sandi Morris som också stannade på 4.65.

Strålande hoppning av Kinsey och Skoog
I höjd gjorde Erika Kinsey allt rätt och ledde tävlingen efter att ha varit felfri till och med 1.94. Hon var aldrig riktigt nära på tangerade personliga rekordet 1.97 men slutade fin trea bakom världsettan Marija Lasitskene som vann på 2.00 efter att ha försökt två gånger på 2.08.
Sofie Skoog tog tangerade personliga rekordet 1.94 i sista försöket men var inte heller hon riktigt nära på 1.97. Men en delad fjärdeplats är bra och hon har denna sommar Diamond League-facit 10-3-4.
/Jonas Hedman

Läs även:
Kalle Berglund elva hundradelar från svenskt rekord
Svenskt rekord av Michaela Meijer

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen