Det kommer att gå undan när Susanna Kallur intar Sollentunavallen på fredag! Foto: Deca Text&Bild

Susanna Kallur byter distans till SM i Sollentuna i helgen

Fredag-lördag-söndag genomförs Friidrotts-SM på Sollentunavallen norr om Stockholm och 13 av de 14 svenskar som tävlade i Rio-OS finns med i startlistorna. En av dem är Susanna Kallur som dock inte springer specialdistansen 100 m häck.
– Jag är anmäld på både 100 m häck och 100 slätt och jag kommer bara att springa en distans. Nu har jag bestämt mig och det blir 100 slätt, säger Sanna.
Senast hon sprang distansen var på SM i Umeå 2014 då hon slutade fyra på 12.16 i tuff motvind, bara två hundradelar från silver, efter att ha noterat 11.73 i försöken.
– Då var det mitt första SM på flera år och ovant att tävla. Nu hoppas jag på en bättre tid. Jag vill vara med och kämpa om guldet och det ska bli spännande för på 100 m är det väldigt jämnt och det är kul! säger Sanna.

Då tävlar Susanna Kallur på SM
Sanna springer 100 m slätt på fredag – försök kl 15.55, semifinal kl 18.05 och final kl 19.30. Bland de hon kommer att få möta märks Sverige-ettan Pernilla Nilsson från Malmö som gjort 11.65 i år. Även ländhopparna Khaddi Sagnia och Erica Jarder är med i startlistan. Sannas personliga rekord är 11.30 noterat för tio år sedan vilket placerar henne tvåa på den svenska genom-tiderna-listan.
OS i Rio blev ingen framgång för Susanna som i försöken på 100 m häck noterade 13.04 och missade avancemang till semifinal med fem hundradelar.
– Men den här comebacksäsongen är ändå en stor framgång. Jag har inte ont någonstans och är så kul att kunna tävla igen! säger Sanna som helgen efter tävlar i Finnkampen i Tammerfors och sedan springer 100 m häck i Diamond League-finalen i Bryssel den 9 september.

Angelica Bengtsson siktar på ett bra resultat
Inte heller för stavhopperskan Angelica Bengtsson blev OS någon framgång eftersom hon missade finalen med liten marginal efter att ha klarat 4.55 och sedan rivit ut sig på 4.60. Hon var till synes otröstlig efteråt.
– Jag hade mer att ge i Rio men nu har jag kommit över det och formen känns bra. Jag lärde mig mycket i Rio, bland annat att det fungerar bra att åter ha pappa som tränare. Nu siktar vi vidare mot Tokyo-OS 2020! säger Angelica.

Fina minnen från Sollentunavallen
Angående helgens SM så har hon fina minnen från Sollentuna.
– Jag trivs bra på Sollentunavallen och satte bland annat svenskt rekord där med 4.58 för fyra år sedan. I år gjorde jag årsdebut där och vann på 4.61. Det var gav självförtroende efter skadorna under vintern och våren och i EM gick det ju sedan bra eftersom jag tog brons där, säger Angelica.
/Jonas Hedman
Tidsprogram SM
Startlistor

Anm.: Endast Meraf Bahta saknas av OS-svenskarna eftersom hon springer 1500 m i Paris Diamond League på lördag kväll.

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen