Tredje raka sexmeterstävlingen för Armand Duplantis och ny seger över världsmästaren Sam Kendricks. Foto: Deca Text&Bild

Suveräna Diamond League-segrar för Duplantis och Ståhl

Bislett Games i Oslo resulterade i två klara svenska Diamond League-segrar för våra två stora guldhopp i OS. Armand Duplantis var felfri över 6.01 i stav och Daniel Ståhl segrade i diskus på 68.65.

Det var en underbar kväll på Bislett där 5000 åskådare var tillåta för första gången sedan pandemin slog till och de hördes verkligen. I stav visade Mondo Duplantis lysande form och var felfri upp och över sex meter. Han tog 5.61 i första, stod över 5.71 följt av 5.91 med luft. Den höjden klarade även dubble världsmästaren Sam Kendricks, men i tredje.
Båda stod sedan över 5.96 innan Mondo direkt tog 6.01 som blev för högt för amerikanen.

Världsrekordförsök
Mondo höjde sedan direkt till världsrekordhöjden 6.19. Första var bra men räckte inte riktigt för att ribban skulle ligga kvar. I andra rev han med fötterna på uppväg och i sista avbröt på uppväg.
Inget världsrekord men seger nummer denna fem av sex möjliga denna sommar och tredje raka sexmeterstävlingen.

Millimeterseger för Ståhl
I diskustävlingen åstadkom Daniel Ståhl en stabil serie där han hade tävlingens fyra längsta kast efter fem omgångar med 68.65 i topp. Med det låg han två meter före slovenen Kristjan Ceh.
Men avgörandet i kastgrenarna samt längd och tresteg avgörs denna Diamond League-sommar i ett ”Final 3” där de tre bästa efter fem omgångar gör upp om segern i en helt avgörande omgång. Lukas Weisshaidinger kastade 61.03 och Ceh fick på 65.72. När Daniel gjorde tävlingens sista kast och diskusen ställde sig och föll ner strax bortom 65 m-linjen.
Hur långt var det?
Jo, exakt lika långt som Ceh – 65.72 – och därmed vann Daniel tack vare att han hade tävlingens längsta kast. En värdig vinnare denna sköna afton.
– Det var kul! Mer publik än i fjol och fantastisk stämning. Det blev spännande på slutet och jag är nöjd med att vinna. Det känns bra! säger Daniel till SVT.
Simon Pettersson slutade femma på 64.62.

Lovisa Lindh under två minuter
På 800 m har Lovisa Lindh tävlat intensivt de senaste veckorna i jakten på OS-gränsen 1:59.50. Kvalperioden tog slut i tisdags den 29 juni och nu hade hon därför en lite mer defensiv taktik och lade sig sist.
Det gjorde att hon hade krafter kvar på slutet och passerade två tjejer vid 600 meter och sedan ytterligare en på upploppet fram till en slutlig femteplats. Och tiden? Ja, den visade 1:59.81 – årsbästa med
1:59.81 – årsbästa med sex hundradelar och hennes femte bästa tid i karriären och sjätte under två minuter.

Blir det OS nu?
– Jag är jättenöjd med att springa under två minuter igen! Det kändes bra trots att det varit många lopp i jakten på OS-gränsen. Nu följde jag bara planen att ligga långt bak i början och det fungerade bra. Alla lopp under två minuter är bra, säger Lovisa till SVT.
– Jag hoppas få ett positivt besked angående OS, säger Lovisa som är 40:e på världsrankingen och är inkvalad, men SOK bestämmer.
Vann loppet gjorde USA:s Kate Grace på 1:57.60 efter att ha misslyckats i de amerikanske OS-uttagningarna.

Personligt rekord av Sarah Lahti
På 5000 m släppte Sarah Lahti klungan efter någon kilometer men höll ändå ihop det fint. Målet nådde hon som tia på 15:10.24 och förbättrade därmed ett fem år gammalt personligt rekord med en halvsekund. Vann gjorde Kenyas Hellen Obiri på 14:26.38.
Åtta svenskar tävlade i Oslo. I längd slutade Tilde Johansson femma på 6.48 – sex centimeter från årsbästa och lika lite från fjärdeplatsen. Segern tog regerande världsmästarinnan Malaika Mihambo på 6.86. I tresteg blev det en sjundeplats för Jesper Hellström på 15.77 bakom vinnaren Yasser Triki, 17.24, och i stav blev Melker Svärd Jacobsson utan resultat.

Bauhaus-galan på söndag
Våra två OS-guldhopp Mondo Duplantis och Daniel Ståhl imponerade och ser ut att vara på väg mot toppformen till OS i Tokyo. Men innan dess väntar bland annat Bauhaus-galan på Stockholms Stadion på söndag den 4 juli. Får vi se ett världsrekord då?
/Jonas Hedman

Resultaten

Läs även: Världsrekord på 400 m häck av Karsten Warholm

Nätapotek

Ett sätt att undvika att bli utsatt för ett apotek på nätet är att se till att du köper dina läkemedel från ett trovärdigt och lagligt företag. Detta är särskilt viktigt för alla typer av receptbelagda läkemedel. Du kan gå till Internet för att undersöka olika läkemedelsföretag för att lära dig mer om deras legitimitet. Några av de vanligaste varningstecknen att leta efter är ett kontaktnummer på webbplatsen, telefonnummer som du kan ringa och en adress i USA, Europa eller Australien. Du kan också kontrollera med den lokala apoteksbutiken för att se om företaget kan sälja läkemedlen i ditt område.

Även om e-apotek är relativt nya är konceptet att handla receptbelagda läkemedel via Internet inte helt nytt. Flera andra företag har anpassat e-apotek som ett bekvämt sätt att sälja receptbelagda läkemedel. Ett av dessa företag är CVS. Detta företag låter sina kunder beställa från ett nätapotek https://apotekbutiken.com/, hämta ut läkemedlen på ett lokalt apotek och sedan lämna tillbaka varorna på en lokal plats. Bekvämligheten med detta arrangemang har fått miljontals människor att vända sig till e-apotek för alla sina behov.

En av fördelarna med att använda ett nätapotek är att du inte behöver en fysisk undersökning för att köpa de flesta typer av läkemedel. Däremot måste du besöka ett lokalt apotek för att få de flesta typer av receptbelagda läkemedel, även om du vill träffa en läkare. Även om det finns fördelar med båda dessa arrangemang är det tydligt att ett onlineapotek kan erbjuda dig ett större urval av läkemedel samtidigt som du möter mindre krångel än ett traditionellt apotek. Bekvämligheten med att handla dina mediciner på nätet har gjort det lättare för miljontals människor att leva en hälsosammare livsstil.

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen