Nummer 20 på den svenska genom-tiderna-listan! Foto: Jonas Hedman

Svenskt årsbästa och U23EM-kval för Hanna Palmqvist

Det blev svensk seger direkt i första loppet i förtävlingarna när Bislett Games i Oslo inleddes på torsdagskvällen. Mölndals Hanna Palmqvist, 21, gjorde sitt hittills snabbaste 400 häcklopp och vann med en halvsekund på 58.34. Det var personligt rekord med två tiondelar, svenskt årsbästa och innebar också U23EM-kval!

– Jättekul! Jag har varit på väg mot flera juniormästerskap tidigare men skadat mig på försommaren varje gång. Men nu klarade jag det, säger Hanna som med 58.34 nu är 20:e på den svenska genom-tiderna-listan.
Hon var riktigt stark på upploppet och rann ifrån till en halvsekund stor seger och underskred sitt en vecka gamla personbästa från förra SAYO i Sollentuna förra helgen med 0.16.
– Då missade jag kvalgränsen till U23EM med en tiondel så det var extra skönt att klara det nu! Fysiskt kände jag mig bättre jämfört med förra helgen, men å andra sidan stämde det sämre och jag fick ta sjunde, åttonde och nionde häcken med fel ben!

Mästerskapsdebut
Hanna har varit med i flera junior- och ungdomslandskamper plus två finnkamper. Men aldrig i något juniormästerskap där hon alltså gör debut om en månad.
– Efter helgen får vi också se vem som får springa Lag-EM i Finland.
Hanna borde med sitt nya svenska årsbästa ligga riktigt bra till! Fyra i loppet slutade Hässelbys Sofia Johnsson på årsbästat 59.07.

Personbästa av Gaël
På 1500 m var Sävedalens blott 16 år unga Gaël de Coninck ensam svensk och utnyttjade det fina motståndet till att glida med i den jämna, fina farten. På sista varvet avancerade hon till fjärde plats och nådde målet på 4:28.26 – tre sekunder bättre än i vintras och utomhuspers med tio sekunder. Detta efter 71 sekunder på 400 m, 2:22 på 800 och 3:35 på 1200 m.
På 800 m kom Mattias Ohlsson i mål som sexa på 1:50.55 – tre tiondelar från sitt fem dagar gamla personliga rekord. I 3000 m-loppet hade Dala Järnas Emil Danielsson en tung dag. Efter att ha hängt med klungan via 2:40 på 1000 m släppte han och nådde efter 2:51 på andra kilometern målet på 8:37.
Resultaten från förtävlingarna
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen