Foto: Deca Text&Bild

Trist sorti för Fredrik Samuelsson – bryter VM-tiokampen

Efter en trög inledning på VM-tiokampen i London väljer Hässelbys Fredrik Samuelsson att inte fortsätta efter tre grenar. Anledningen är smärta i foten efter kulan.

Det gick inte riktigt att känna igen U23EM-silvermedaljören i de inledande grenarna där framför allt 11.24 på 100 m och 7.11 i längd var långt under hans normala kapacitet. Förklaringen kom inför fjärde grenen:
– Jag fick ont i foten under längdhoppet. Smärtan gör att jag inte kan fortsätta, det hade ändå inte hållit genom alla grenar. Jag kände mig tveksam inför höjd och det var lika bra att avsluta nu så att inte foten blir sämre, säger Fredrik.

Fantastiskt år
Han har ett fantastiskt år bakom sig med femteplats på inne-EM i sjukamp i mars, pesonbästa i tiokamp med 8.172 poäng i Götzis i slutet på maj och silver i U23EM i Polen för tre veckor sedan. Där stördes han av smärta i ena knäet under de sista grenarna. Mångkamp är tufft men Fredrik gör helt rätt som avslutar innan det blir en svårläkt skada

Bortdömd i kula
I kula fick Fredrik iväg kulan till 14 m-linjen i andra stöten men mätningen visade ändå bara 13.82. TV-bilderna visade att funktionären som tog nedslaget satte mätstickan i fel hål.
– Jag kände att det var en lång stöt så jag blev förvånad när resultatet kom upp. Men eftersom känslan var som den var så kände jag att det inte var värt att strida för några få poäng, säger Fredrik.
Nu återstår bara två friidrottare och tre gångare i detta VM. Kalle Berglund (1500 m) och Hanna Hermansson (800 m) springer semifinal ikväll och förhoppningsvis final på söndag kväll. På morgon-förmiddag avgörs gångtävlingarna.
/Jonas Hedman

Läs även:
Drömserie av Samuelsson i tiokamp – femma genom tiderna!
Personbästa och femteplats i EM-sjukampen för Fredrik

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen