4.50 innebar en tangering av Lisa Gunnarssons egen toppnotering för 17-åringar. Foto: Deca Text&Bild

Tangerat ungdomsvärldsbästa av Lisa

I franska mästerskapen i Angers på lördagen blev det seger i stav för Hässelbys Lisa Gunnarsson, 16, som med 4.50 tangerade sin egen världsbästanotering för 17-åringar. Hon var sedan ytterst nära att klara 4.55 som är SOK:s nomineringsgräns till OS i Rio. Lisa tog ingångshöjden 3.90 i första, 4.20 i tredje och 4.30 i första följt av två rivningar på 4.40 där hon sparade sista hoppet till 4.45 som innebar seger i tävlingen. Därefter fortsatte hon med att tangera sitt eget inofficiella ungdomsvärldsrekord 4.50 i sista försöket.
– Lisa var sedan grymt nära på 4.55. Hon är revanschsugen och ser nu fram mot nästa tävling som är Sollentuna GP nästa vecka, säger mamma Ulrika Gunnarsson.
Lisa, som var femma på junior-EM för 19-åringar i Eskilstuna förra sommaren, är redan uttagen till EM i Amsterdam 6–10 juli men har junior-VM i Polen två veckor senare som sitt stora mål för sommaren (hon har valt det mästerskapet istället för ungdoms-EM).
Redan i vintras satte hon världsbästa för 17-åringar genom att klara 4.49 i Globen vilket hon följde upp med 4.50 i Frankrike i slutet av maj och tangerade nu alltså det resultatet.
I Sollentuna GP på tisdag 28 juni möter Lisa bland annat svenska rekordhållerskan och klubbkamraten Angelica Bengtsson som gör säsongsdebut.
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen