Bäst när det gäller kan man verkligen säga att ÖIS Gabriel Wallmark är – personbästa med 61 centimeter och nytt svenskt juniorrekord. Foto: Karin Olsson Westergren

U20-EM: Guld för Gabriel Wallmark – slog Christian Olssons rekord

Örgrytes trestegshoppare Gabriel Wallmark kom till junior-EM i Tallinn med ett färskt personbästa på 15.78. När tävlingen var slut var han europamästare efter att ha förbättrat sig med fantastiska 61 centimeter. Två gånger hoppade han 16.39 och två gånger satte han svenskt juniorrekord.

Gabriel slog till med personliga rekordet 16.01 i första kvalhoppet i lördags och öppnade finalen på söndagseftermiddagen med hela 16.39 i nollvind. Nytt svenskt juniorrekord – en förbättring av Christian Olssons 22 år gamla notering. Han stod över andra omgången, tangerade rekordet med 16.39 i tredje och hoppade också 16.26 som var de tre hopp han nöjde sig med denna dag.
Detta efter att ha varit i ledning hela vägen där han hade tävlingens tre längsta hopp. Segermarginalen blev 21 centimeter till tvåan Dimitar Tashev från Bulgarien (16.18w) medan bronset togs av Estlands Viktor Morozov, 16.14w.

Tia genom tiderna bland seniorer
Under mästerskapet i Tallinn förbättrade Gabriel sitt personliga rekord med hela 61 centimeter och avancerade från 37:e till 10:e plats på den svenska genom-tiderna-listan för seniorer.
Han tränas av Yannick Tregaro som också var tränare för Christian Olsson som tog silver i tresteg på U20-EM för 22 år sedan som också det gick i Baltikum, närmare bestämt Riga. Ett mästerskap där Christian tog ytterligare en medalj – guld i höjd.
Örgryte har fått fram många bra trestegshoppare genom åren och det känns helt klart som att ett nytt framtidsnamn såg dagens ljus denna söndag i Tallinn!
/Jonas Hedman

Resultat P19 Tresteg

Läs även: Dubbla silver på 400 m häck

Gabriel Wallmarks biografi på friidrottsstatistik.se

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen