P13-medaljörerna i höjd. Fr v tvåan Ludvig Jaasund, Västerås, vinnaren Melwin Lycke-Holm, Kil, och trean Alexander Ludwigs, Danderyd. Foto: Jonas Hedman

Utmärkta höjdresultat på Svealands – rekord av Melwin Lycke-Holm

Pojkarnas höjdtävlingar på Svelandsmästerskapen för 13–14-åringar i Uppsala såg två klara vinnare på söndagen där Tyresös Viktor Wall vann P14 på 1.82 och Kils Melwin Lycke-Holm P13 på 1.78. Det sistnämnda var mästerskapsrekord.

Viktor vann 200 m på 23.72 på lördagen och var tvåa i längd på 5.91. På söndagen satte han personligt rekord i höjd med hela sju centimeter genom att klara 1.82.
– Jag är jättenöjd! Jag trodde inte att det skulle bli så här högt eftersom jag inte kunnat köra så mycket höjd senaste månaden. Jag har varit nära på 1.80 tidigare under vintern så det var kul att gå upp i topp i årsstatistiken nu, säger Viktor som sedan också vann 60 m på 7.55.
I somras satte han personbästa med 1.75 då han vann Svealandsmästerskapen i Visby och nu blev det pers igen i vad som måste vara favorittävlingen!
Silvret tog Turebergs Elliot Duvert på 1.71 medan bronset gick till Viktor Walls tvillingbror Niklas Wall som med personliga rekordet 1.66 hoppade högst i pool två.

P14-medaljörerna i höjd. Fr v tvåan Elliot Duvert, Tureberg, vinnaren Viktor Wall, Tyresö, och trean Niklas Wall, Tyresö. Foto: Jonas Hedman

Melwin tog åtta höjder i första försöket
Det svenska årsbästa i P14 som Viktor förbättrade med en centimeter tillhörde tidigare Kils Melwin Lycke-Holm som tävlar i klassen under, P13. Direkt efter P14-tävlingen var klar började P13-killarna att hoppa.
Melwin tog åtta raka höjder i första försöket till och med 1.70 som var tangerat mästerskapsrekord för Svealandsmästerskapen inomhus.
Han coachas av pappa Stefan Holm och tog sedan 1.74 och 1.78 i andra innan han testade personliga rekordhöjden 1.83 där det inte fattades mycket. Seger med en decimeter på 1.78 alltså före Västerås Ludvig Jaasund, 1.68, och Danderyds Alexander Ludwigs 1.61.
Trots bra hoppning var Melwin självkritisk
– Jag hoppade inte bra och ville verkligen ta 1.83, förklarade han.

Bättre än Stefan
Men det var utan tvekan en bra prestation vilket Stefan försökte förklara. Själv blev han som bäst tvåa i Svealandsmästerskapen vilket var i  P14 för 27 år sedan. Då tog han 1.72 inomhus. När han var 13 kvalade han inte ens in när i Värmlands-laget men lyckades ändå bli olympisk mästare …
En stund senare sprang Melwin mixedstafett och hjälpte Värmlands-laget till en åttondeplats.
/Jonas Hedman

Läs även:
Härlig stafettavslutning där Stockholm vann Svealandsmästerskapen i Uppsala

Melwin Lycke-Holm glider över 1.74 i andra försöket på väg mot 1.78:

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen