Elaine Thompson vann tre OS-guld i Rio förra sommaren. Foto: Deca Text&Bild

Världens snabbaste kvinna kommer till Malmö Games 18 augusti

Jamaicas Elaine Thompson vann dubbla OS-guld i sprint i Rio förra sommaren och är en av friidrottsvärldens absolut hetaste namn. Fredagen den 18 augusti springer hon 100 meter på Malmö Stadion.

Thompson sänkte förra sommaren sitt personliga rekord på 100 meter till 10.70 vilket är en tid som bara tre tjejer underskridit genom alla tider. Det följde hon upp med OS-guld på 100 och 200 meter i Rio.
– Jag ser fram mot att springa 100 meter på Malmö Games! Det blir första gången jag kommer till Sverige och det ska bli kul att möta den friidrottskunniga svenska publiken, säger Elaine.

Fantastisk start på säsongen
Hon har inlett säsongen strålande med 10.75 i aningen för stark medvind och vann sedan 200 meter i Diamond League-premiären i Doha följt av seger på 100 meter på 10.78 i Shanghai.
Elaine Thompson är bara 24 år men är redan världens nya sprinterdrottning. Sin styrka har hon i slutet på loppen och den tog henne förutom de två OS-gulden också till seger i Diamond League på 100 och 200 m. 2016 rankades hon etta i världen på båda distanserna.
– Vi är väldigt glada att ha kunnat knyta Elaine Thompson till Malmö Games för hon är verkligen en av de mest spännande friidrottarna! säger Daniel Wessfeldt som är Meeting Director för Malmö Games.

Många stjärnor har tävlat på Malmö Stadion
Flera av sprinterhistoriens främsta har tävlat på Malmö Stadion genom åren och bland dem märks världsrekordhållerskan Florence Griffith-Joyner (10.49), Merlene Ottey och Marion Jones som har stadionrekordet med 10.87 från 1998. Det sitter löst fredagen den 18 augusti då ytterligare ett friidrottskapitel skrivs i Malmö Stadions historia.
Sedan tidigare är det klart att 400 m-världsrekordhållaren Wayde Niekerk och OS-mästaren i diskus, tysken Christoph Harting, är klara liksom Daniel Ståhl, Axel Härstedt och världsmästaren Piotr Malachowski.
Mer info på www.malmogames.com

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen