Odain Rose i samband med inne-VM i Portland i mars 2016. Foto: Deca Text&Bild

Odain Rose går till nystartade klubben Thoren Track & Field

Odain Rose, 24, lämnar IFK Umeå och tävlar från och med nu för Thorengruppen Track & Field Club Örebro (Thorengruppen TFC) men bor kvar i Falun och fortsätter träna för Torbjörn Eriksson där Susanna Kallur är en av träningskompisarna.

Odain är åtta på den svenska genom-tiderna-listan på 100 m med 10.30 noterat 2013 och femma på 60 m inomhus med 6.62 och det är på den sistnämnda distansen han så här långt haft de största framgångarna. 6.62 har han noterat tre gånger – dels som femma i inne-EM-finalen i Göteborg 2013 som är hans hittills största framgång och så två gånger i vintras. Han har representerat Sverige i de fyra senaste innemästerskapen – två IVM och två IEM – och nu är siktet inställt på femte raka som i så fall blir inne-EM i Belgrad i mars. Resan dit görs i ny klubbfärg.

En tydlig koppling till Umeå
Företaget Thorengruppen har sitt säte i Umeå och det var där Odain bodde från det att hans familj flyttade från Jamaica när han var tre tills han kom till Falun 2015.
– Jag känner Niklas Westman (informationsansvarig på Thoren) och har varit på honom i flera år om att det är dags att dra igång en friidrottsklubb i och med att de har flera andra idrottsklubbar, säger Odain till Nerikes Allehanda.
– Och nu när Sanna Runheim (som är tränare och sitter i styrelsen i Thoren Track and field) såg till att det blev verklighet så kändes det naturligt att gå till den klubben, för Thorengruppen står för väldigt många bra saker. Ledorden i koncernen och i idrottsklubbarna handlar om integration och mångfald och det är sådant som jag som första generationens invandrare brinner för att jobba med.

Konkurrenskraftigt stafettlag
Thoren Track and Field bildades 2016 efter en utbrytning ur KFUM Örebro och sedan tidigare finns bland annat OS-meriterade spjutkastaren Jiannis Smalios i klubben som nu också får ett bra sprintgäng.
Alexander Andersson kommer från Hakarpspojkarna och Eric Larsson, 23, och Braulio Ribeiro, 24, från KFUM Örebro vilket innebär att det finns kapacitet för en bra placering på 4×100 m i stafett-SM.
Odain kommer att bo kvar i Falun men då och då träna i Örebro.
Läs mer i Nerikes Allehanda
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen