Personligt rekord inomhus med två centimeter och totalpers med en. Foto: Deca Text&Bild

Äntligen – Melwin Lycke Holm slog sitt 1,5 år gamla höjdpers

På junior-SM i Skellefteå slog Melwin Lycke Holm, 17, till med 2.18 och förbättrade det personliga rekord som stått sig ända sedan sommaren 2020 med en centimeter. Detta efter en helg med tre starter och tre personliga rekord i höjd, längd och tresteg som resulterade i två guld och ett silver.

Det var på den Landslagsutmaningen i Söderhamn i augusti 2020 som Melwin satte personligt rekord med 2.17 och två veckor senare vann han ännu inte 16 år fyllda sitt första senior-SM-guld. Men 2021 blev problematiskt med skador och det är först den här inomhussäsongen han hittat tillbaka till 2020 års form.

Klart över på 2.18
I Florahallen i Skellefteå tog han sju raka höjder i första försöket upp till 2.10 och då var guldet säkrat. Därefter höjde han till 2.18 och klarade utan darr i sista. Därefter testade han 2.20 tre gånger men var aldrig riktigt nära.
2.18 gör Melwin till delad åtta i P19-klassen genom tiderna i Sverige som toppas av Patrik Sjöberg som har den svenska juniorrekordet med 2.27. Delad femma på den listan är Melwins pappa Stefan med 2.19, men då ska man komma ihåg att Melwin har ett år kvar i klassen.

Två medaljer till
Medaljen var Melwins andra i Skellefteå efter att han under lördagen satt personbästa i längd med 7.26 vilket innebar silver, bara fem centimeter från segern. Innan söndagen var slut hade han också vunnit tresteg med 11 centimeter på personliga rekordet 14.49.

/Jonas Hedman

Resultat IJSM-IUSM17 i Skellefteå

Läs även:
Melwin tog SM-guld och satte personligt rekord

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen