Foto: Deca Text&Bild

80.49 räckte inte för Kim Amb i spjutkvalet

Bålstas Kim Amb var ensam svensk under kvällspasset i Rio men lyckades inte få till det i spjutkvalet. Han inledde med 77.91 och fortsatte med 78.75 innan han fastställde sitt slutresultat till 80.49. Det innebar en åttondeplats i den första kvalgruppen och Kim förstod direkt att det inte skulle räcka. Till slut fattades 1.47 och han blev 17:e man.
– Det är surt, det kommer inte att räcka och det känns tråkigt. Det kändes bra på uppvärmningen men när tävlingen började tappade jag tekniken lite och även om jag hittade tillbaka på slutet så räcker det inte. Det är synd eftersom den fysiska formen är väldigt bra, säger Kim till Viasat.

Även Pitkämäki missade
Kim gjorde sitt andra OS och var nu 1,5 meter från final. I London 2012 kastade han 78.94 i kvalet och var 1.25 från final vilket gav 18:e plats i sammandraget. Två som också försvann i Rio var finländarna Tero Pitkämäki och Ario Mannio där den förstnämnde samlade sina tre kast i intervallet 77–79 meter medan Mannios bästa mätte 77.73.
Ensam finländare till final blev därför Antti Ruuskanen som med 82.20 gick till final som näst siste man. Längst av alla kastade regerande OS-mästaren Keshorn Walcott med mäktiga 88.68 direkt i första kastet.
Resultaten
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen