Ny övertygande löpning av Andreas Kramer som bara var sex tiondelar från sitt svenska inomhusrekord på 800 m. Foto: Deca Text&Bild

Andreas Kramers näst bästa tid – tvåa i World Indoor Tour

I World Indoor Tour-galan i polska Torun på tisdagskvällen gjorde Ullevis Andreas Kramer ett nytt bra 800 m-lopp och spurtade i mål som tvåa på 1:45.71. Det är bara sju tiondelar från hans ett år gamla svenska inomhusrekord.

Andreas gick in på gemensam bana efter hundra meter som fyra och längst fram passerade haren 200 m på 24.4 och 400 m på 50.7. När farthållaren klev av var Andreas trea och när brittiske favoriten Eliot Giles övertog ledningen försökte Andreas följa men fick springa sista kurvan på banan två.
På upploppet var han dock stark och passerade Kenyas Collins Kipruto och nådde målet som tvåa på 1:45.71. Fram till vinnaren Giles fattades bara tre tiondelar medan trean Collins klockades för 1:45.94.

Suverän placeringsrad
Tiden är Andreas andra under 1:46 och bara 62 hundradelar från hans svenska rekord på 1:45.09 noterat på samma plats 2021. Loppet var Ullevi-löparens tredje denna vinter och samtliga har ingått i World Indoor Tour där han nu har den utmärkta placeringssviten 2-3-2.
Nästa tävling för Andreas, som är fyra i världsstatistiken, blir inne-SM i Växjö kommande helg där han jagar sitt sjätte raka guld.

Seger för Khaddi
I längdtävlingen inledde Khaddi med 6.57 följt av tangerade årsbästat 6.70 i andra som blev hennes längsta för kvällen. Det innebar andra raka WIT-segern där segermarginalen till tvåan Milica Gardasevic var fyra centimeter.
Khaddi är väntar ISM kommande helg där siktet är inställt på femte guldet i längde och sjätte totalt.

Resultatlistan

Biografier på friidrottsstatistik.se
Andreas Kramer
Khaddi Sagnia

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen