Angelica slutade tia.

Angelica tia i VM-finalen där det inte fattades mycket för medalj

VM-finalen i London innehöll flera rivningar för Angelica Bengtsson som till slut stannade på 4.55 sedan hon rivit ut sig på 4.65. En höjd som givit brons om hon klarat i första. Marginalerna var inte på hennes sida denna dag men så har hon också en skadefylld sommar bakom sig.

Angelica gick in på 4.30 och rev men tog i andra följt av 4.45 i första. På 4.55 bytte hon till en styvare stav men sprang igenom i första och flög högt över i andra vilket innebar nionde plats så långt.
På 4.65 började hon med att hoppa under ribban, sprang igenom i andra och rev i tredje. Därmed slutade hon tia på samma resultat som sjuan och man noterar att 4.65 i första hade räckt till brons.

”Orken fanns inte där”
– Jag har inte kunnat träna ordentligt sedan skadan på Bauhaus-galan i juni. Orken fanns inte där även om tekniken stämde bättre än på Bauhaus-galan och i Karlstad för två veckor sedan, säger Angelica.
– Jag hade hoppats kunna knipa några placeringar och komma topp-8, men att komma bland de tio bästa kändes realistiskt så jag är inte besviken över tiondeplatsen. Annars är jag väldigt nöjd med 4.55-hoppet som jag för första gången klarade med en styvare än de jag hoppat med förut. När jag klarat den höjden sa vi att nu blir det svenskt rekord för jag var väldigt högt över. Men jag hade inte orken på 4.65. Jag behöver träna kondition och sprint för att kunna springa ansatsen på ett bra sätt, säger Angelica som insåg hur lite det fattades till medalj när hon fick höra att 4.65 i första räckte till brons.

Michaela en motivationsfaktor
– Min motivation har ökat sedan Michaela tog mitt svenska rekord, jag vill verkligen ta tillbaka rekordet, säger Angelica.
Kroppen är dock sliten och det är oklart om det blir fler tävlingar i år.
– Jag vet inte riktigt om det blir någon fortsättning på säsongen. Jag tror inte att kroppen kommer att kännas så bra imorgon.
Vann finalen gjorde OS-mästarinnan Stefanidi på grekiska rekordet 4.91. Hon testade sedan mästerskapsrekordet 5.02 vilket dock blev för högt. Silvret tog OS-tvåan Sandi Morris på 4.75.
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen