Daniel gladdes åt att få dela prispall med kompisen Niklas Lindstedt som som 28 år gammalt tog sin första SM-medalj. Foto: Niklas Lindstedts Insta-konto

SM-guld i fel gren för Daniel Ståhl

Suverän seger i diskus på fredagskvällen och SM-guld i kula på lördagen. Daniel Ståhl hade en bra helg hemma i Växjö där 19.03 innebar en segermarginal på nästan en halvmeter.

Sverige-ettan Wictor Petersson från MAI kom aldrig till start på grund av Covid och då blev Daniel Ståhl favorit. Detta trots att han inte tävlat i kula sedan SM i Borås för ett halvår sedan då han tog silver.
I Telekonsult Arena tog han ledningen med 18.48 i första vilket följdes av ogiltigt i andra där kompisen Viktor Gardenkrans övertog den med 18.58. Men i fjärde fick Daniel på 19.03 vilket blev segerstöten sedan han kompletterat med 18.85 i näst sista.
Guldet var Daniels femte i kula där han har två inne och tre ute. Flerfaldige SM-medaljören Jesper Arbinge var sjuk.

Gladdes med Niklas Lindstedt
Daniel gladdes åt att ett år yngre kompisen Niklas Lindstedt i Hässelby SK tog sin första SM-medalj – brons på 16.70.
– Vi har tävlat med och mot varandra i över tio år så det var kul att få stå på samma prispall. Det var Niklas första SM-medalj efter en lång rad femte- och sjätteplatser, säger Daniel.
Niklas har varit topp-8 på SM i kula 14 gånger och topp-6 halvdussinet gånger.

Mästerskapsrekord av Fanny
I kvinnliga kultävlingen var OS-sjuan Fanny Roos storfavorit och vann programenligt sitt nionde raka ISM-guld. Men efter fem omgångar hade hon bara åstadkommit 17.96.
Men i sista kom träffen och kulan flög 18.95 – årsbästa med nio centimeter och upp som sjua i världsstatistiken.
– Nu blir det träningsläger som uppladdning inför Europacupen kast och inne-VM i Belgrad.
Silvret tog Hässelbys Frida Åkerström, 16.63, medan bronset gick till den på grund av en armbågsskada årsdebuterande Sara Lennman på 16.39.

/Jonas Hedman

Resultaten

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen