Foto: Deca Text&Bild

Det blir inget VM för Lovisa Lindh – fotskada stoppar start i London

Ullevis Lovisa Lindh var en finalkandidat i VM i London men kommer inte till start på grund av en stressreaktion i foten.

– Jag har fått en stressreaktion i mellanfotsbenet i foten. Igår förstod vi det när jag försökte, vi har också gjort ett ultraljud. Jag har tagit en dag i taget och trott att det skulle gå, men det gjorde det inte, säger Lovisa.
– Det högg till ordentligt i foten under ett träningspass, det kom från ingenstans. Väldigt tråkigt eftersom VM var det stora målet i år.

Skadan uppstod 25 juli
Lovisa fick känning i St. Moritz den 25 juli, vilade ett par dagar men fick sen ondare vid nästa löppass och undersöktes på plats den 28 juli. Hon åkte därför hem för vidare undersökning den 1 augusti och fick besked att det eventuellt skulle gå att springa VM. För att bli redo har hon avlastat foten fram till för ett par dagar sedan.
Nu blir Turebergs Hanna Hermansson Sveriges representant i VM-försöken på 800 m på torsdag.

Lysande säsong bakom sig
Lovisa satte svenskt rekord med 1:58.77 i Lausanne i början av juli och har gjort sin klart bästa säsong i år med ytterligare två lopp under två minuter och andraplats i Stockholms Diamond League-tävling i juni. Formen var jättebra hela sommaren och i stigande när skadan inträffade den 25 juli vilket indikerade att Lovisa hade en bra chans att nå sin första globala mästerskapsfinal.

Tung svenskdag
Tre svenskor tävlade i London på onsdagskvällen som präglades av regn, regn och regn och 14 grader. I längdkvalet var Khaddi Sagnia bara fem centimeter från final efter att ha hoppat 6.42 i sista omgången efter att ha inlett med två övertramp. Där hade det första troligen räckt till avancemang men hon trampade över med en enda centimeter.
I försöken på 3000 m hinder noterade Örgrytes Maria Larsson sin näst bästa tid med 9:48.14 men hade behövt springa 13 sekunder snabbare för att gå till final. Charlotta Fougberg hade 10:21.21 i sitt första lopp sedan början på maj.
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen