Foto: Deca Text&Bild

EM-brons för Angelica – Michaela femma!

Angelica Bengtsson visade vilken fantastisk tävlingsmänniska hon är genom att ta såväl 4.55 som 4.65 i första försöket i EM-finalen i Amsterdam.
Efter 4.55 var fem tjejer kvar och en av dem var Michaela Meijer som var riktigt nära på personliga rekordhöjden 4.65 i sista och slutade fyra.
Grekiskan Ekaterini Stefanidi var säkerheten själv och tog allt till och med 4.70 i första. Där rev Angelica och tyskan Lisa Ryzih, som stått över 4.65, i första. Angelica också i andra och då klarade Ryzih.
Angelica var nerpetad till bronsplats och behövde i det läget klara minst 4.75 för en bättre valör än silver. Men hon rev också tredje på tangerade svenska rekordhöjden och slutade trea. Första svenska mästerskapsmedaljen i kvinnliga stav utomhus alltså, för 1,5 år sedan tog Angelica samma valör på inne-EM i Prag.

”Jag är inte nöjd”
– Jag är ganska besviken. Jag hade velat hoppa högre, men jag vet vad jag gjorde för fel och får korrigera det till nästa gång. Men jag är jätteglad och stolt att ta min första mästerskapsmedalj utomhus och få springa med svenska flaggan! säger Angelica.
– Det kändes väldigt bra och 4.65-hoppet var ett perfekt hopp, jag var högt över. Men på 4.70 blev jag kall och bytte stav, men den staven gjorde ingen skillnad alls.
– Men detta gav ändå självförtroende inför Rio och det känns bra!

Vilken återkomst!
Trots allt en bragdbetonad tävling av Angelica som haft problem med ett lår och handled under vintern och våren men kurerat det bra. Enda tävlingen före EM var i Sollentuna den 28 juni då hon imponerade. Riktigt kul också att Michaela Meijer var med och krigade om medaljerna och så när satte personligt rekord med 4.65. Hon var också belåten med femteplatsen.
– Visst var det jobbigt att jag inte tog sista på 4.65 när det var så nära, men jag gjorde egentligen inga stora fel. Idag fick jag tekniken att stämma när jag hoppade med hårda stavar och det kändes bra.
– Det var skönt att besegra så många och visa att jag hade här att göra. Väldigt inspirerande inför OS!
Resultaten
/Jonas Hedman

 

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen