Thobias Montler. Foto: Deca Text&Bild

EM-silver för Thobias Montler efter dramatik

Ullevis Thobias Montler fick inte till några riktigt långa hopp i längdfinalen på EM i München men tog ändå silver på 8.06 – samma resultat som trean. När tävlingen var slut låg han på bronsplats men britten Fincham-Dukes blev av med sitt 8.06-hopp som i efterhand ändrades till övertramp. Medaljen är Thobias första i ett utomhusmästerskap och Sveriges första i detta EM.

Thobias inledde med 7.95 och fortsatte med 7.88, 7.93, hårfint övertramp i fjärde och femte och så 8.06 i sista som gav silvret på bättre andraresultat än Frankrikes Jules Pommery. Detta sedan britten Jacob Fincham-Dukes efter tävlingen fått sitt 8.06-hopp ändrat till övertramp och därmed fått sitt silver förvandlat till en femteplats.
– Kroppen var fräschare i kvalet men medalj är jag förstås nöjd med. Och att det blev silver istället för brons känns givetvis ännu bättre, säger Thobias till SVT.
Suverän vinnare var grekiske OS-mästaren Miltiadis Tentoglou på mäktiga 8.52.

Fjärde silvermedaljen
Medaljen var Thobias fjärde och första utomhus. Tidigare har han två silver i inne-EM och samma valör i inne-VM i Belgrad från mars i år.

/Jonas Hedman

Resultaten

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen