Foto: Deca Text&Bild

Emma Green klarade IEM-kvalgränsen på BAUHAUS-galan Indoor – se galan i efterhand på Friidrottskanalen.se

Det var ovanligt mycket folk på trädgårdsavdelningen i BAUHAUS byggvaruhus i Bromma på lördagseftermiddagen och många dröjde sig kvar i flera timmar. Anledningen var att en friidrottsgala arrangerades där med ett världsklassresultat på 60 m och två svenskar segrar. Emma Green vann höjd på 1.89 och Michaela Meijer stav på 4.50!
Se BAUHAUS-galans entimmessändning i efterhand på Friidrottskanalen.se

Emma Green har haft mycket problem med skador de senaste åren men efter seger i årsdebuten i Frankrike på 1.86 förra helgen kände hon ingen smärta alls och samma fina känsla hade hon i Bromma.
– Det var kul att tävla i en ny miljö och att ha publiken så nära inspirerar! Kul att vinna för andra tävlingen i rad och att göra det på hemmaplan, säger Emma.
OS-sjuan Sofie Skoog satte årsbästa med 1.84 efter att ha varit nära på 1.87. Emma tog 1.87 i andra och sedan EM-kvalhöjden 1.89 direkt i första försöket. På 1.91 återstod tre tjejer – Emma, Polens Urszula Gardzielewska och Norges Tonje Angelsen men ingen klarade även om polskan var nära i andra. Det innebar seger för Emma som inte hoppat så här högt på flera år.
– Nu väntar två tävlingar nere i Europa nästa vecka, säger Emma som vann en borr i pris.
Hon är nu klar för inne-EM i Belgrad som blir hennes sista mästerskap. Efter den här vintern avslutar hon elitsatsningen.

Elin snabbast på 60
Örebros Elin Östlund har redan klarat kvalgränsen på 60 m, 7.42, och var nu snabbaste svenska med 7.43 i försöken och 7.45 i finalen som trean. Men där fick hon ge sig för Gladys Bamane som efter tangerade perset 7.49 i försöken fick på 7.44 i finalen och slutade tvåa! Nu är IEM-kvalgränsen bara 0.02 borta.
Ännu närmare IEM-kval var MAI:s Austin Hamilton med svenska årsbästat 6.75 i 60 m-försöken bara var 0.01 ifrån. I finalen slutade han fyra på 6.77.
     
Bra häcktid av Maja
På kvinnliga 60 m häck var Norges Isabelle Pedersen snabbast i försöken med 8.27 före IF Götas Maja Rogemyr som med 8.35 var endast 0.04 från pers och 0.11 från IEM-kval. I finalen tog det stopp för Pedersen redan på första häcken och hon bröt senare.
Maja var uppe i ledning men fick ett islag på sista häcken, tappade fart och missade segern med 0.01. Nederländernas Eefje Boons vann på 8.44. I försöken var Hässelbys Amanda Hansson med 8.41 bara 0.03 från sitt färska pers.
På manliga 60 m häck var Alexander Brorsson snabbast i försöken med 7.90 men han kom aldrig till start i finalen eftersom han inte kände sig frisk. I stav förbättrade Kvilles Filip Gyllensten sitt personbästa till 5.20 och det räckte till delad seger med Danmarks Rasmus Jørgensen sedan båda stått över två höjder och testat 5.35 utan framgång.

Världsklass av Kilty
Britten Richard Kilty imponerade genom att vinna 60 m överlägset på 6.57 i sin första tävling för året. Det placerar honom på andra plats i världsstatistiken.
– Jag har aldrig öppnat en säsong så här bra och satte starten bra, det brukar jag inte göra så här tidigt på året. Det var riktigt kul och inspirerande att springa i en så här annorlunda miljö och nu är målet att försvara EM-titeln i mars, säger Richard Kilty.
Hans landsmaninna Dina Asher-Smith var än mer överlägsen i den kvinnliga finalen som hon vann med nästan två tiondelar på 7.23.
Resultaten
/Jonas Hedman

Se BAUHAUS-galans entimmessändning i efterhand på Friidrottskanalen.se

Läs även:
Gladast av alla var Gladys Bamane

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen