Stort startfält i F15 1000 m i IFU Arena med slutliga vinnaren längst till höger – Klara Frih från Åsbro GoIF. Foto: Jonas Hedman

Full fart i nya IFU Arena i dagarna tre

Det var ett intensivt ävlande i den splitter nya friidrottshallen IFU Arena i Uppsala under lördagen då andra dagen av Muskelcentrum Indoor Games genomfördes. I den blott andra tävlingen i hallen blev det förstås en rad hallrekord när aktiva från en rad klubbar från framför allt Uppland med intillliggande distrikt tävlade men även Åland var representerat. På seniornivå noterar man svenska säsongsbästa på 60 m, 6.90, av 2015 års JEM-sexa Gustav Kjell, 20.

Det är verkligen en fantastisk friidrottshall som nu är tagen i bruk i Uppsala och ett tag pågick fem teknikgrenar parallellt – två längdtävlingar, höjd, stav och kula! Att det går att springa fort på de blå banorna visade Turebergs Gustav Kjell som efter 6.91 i 60 m-försöken noterade 6.90 i finalen. Båda tiderna var svenskt säsongsbästa och den sistnämnda bara 0.07 från hans två år gamla personliga rekord.
– Det kändes jättebra! När jag satte mitt personliga rekord på 6.83 för två år sedan öppnade jag säsongen med att göra över sju sekunder i januari så att göra 6.90 redan december lovar gott. Jag skulle egentligen göra lite tester idag men då tänkte vi att jag lika gärna kunde tävla, säger Gustav som vann båda loppen med runt fyra tiondelar.
– De stora målen för vintern är JSM i Göteborg och SM i Växjö och så hoppas jag förstås kunna förbättra mitt personliga rekord.

Spännande 1000 m-lopp
USM arrangeras i Uppsala i mars och där är 1000 m den längsta distansen i 15-årsklasserna och några av dem som har kapacitet att kriga om förstaplatserna då sprang distansen på lördagen. I P15-loppet stod Ununges Gustav Harning för offensiv och orädd löpning och ledde med flera meter ut på slutvarvet. Men då närmade sig Huddinges Viktor Frisk samtidigt som Bollnäs Alexander Nyström kom med en superspurt sista 150 meterna som räckte ända fram till seger med en halvsekund på jätteperset 2:42.76.
Alexander och Viktor är födda 2003 och fyller alltså 14 år 2017 vilket innebär att de är för unga för USM. Det är inte Gustav som har USM-åldern inne 2017.

Snabbt slutvarv av Alice
I F15-loppet drog Turebergs Alice Berg de första fyra varven och just före klockringningen ryckte Åsbros Klara Frih och avslutade med ett riktigt bra slutvarv fram till seger på 3:04.42. Klara och Alice kan mycket väl tillhöra medaljkandidaterna när det drar ihop sig till USM om 2,5 månader.
I övrigt noterar man att 41-årige Oscar Janson tog 4.70 i stav och nöjde sig med det efter att ha fått lite skadekänning. Tidigare i vinter har han hoppat 5.00 i samma hall.
På fredagen noterade UIF:s Björn Seifert 50.89 på 400 m och ännu inte 16-årige klubbkamraten Albert Nygren 51.57.
Tävlingarna fortsätter under söndagen.
Resultat fredag
Resultat lördag
/Jonas Hedman

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen