Foto: Deca Text&Bild

Jättehopp av Fabian Delryd – sexa genom tiderna!

Sverige-ettan i höjd, Täbys Fabian Delryd, gjorde bästa tänkbara årsdebut i Sätra på söndagen genom att direkt sätta personligt rekord och nu är delad sexa genom tiderna inomhus i Sverige.

Fabian klarade 2.26 i sista försöket i Täby Vinterspel efter att ha tagit 2.05, 2.15 och 2.20 med luft i första försöket följt av 2.23 med ordentlig darr, även det i första. Sedan höjde han till 2.26 – en centimeter över det ett år gamla totalperset från Nordenkampen i Tammerfors – och tog i sista utan att vara på ribban!
Stort jubel i Sätra där det var en härlig stämning med många klubbkamrater eftersom det var Fabbes egen klubb Täby IS som arrangerade. Han gjorde sedan tre försök på 2.30 utan att vara nära. Kvalgränsen till inne-EM i Birmingham i mars är hela 2.33.

I sitt livs form
– Jag räknade nästan med personligt rekord eftersom det gått så bra på träning, men det ska ju göras också. Härligt att få en så bra start på säsongen! Jag har hoppat över 2.20 på varje träningspass de senaste veckorna, säger Fabian som nyligen tog 2.26 med kort ansats i Sydafrika.
– Men tekniskt var det ingen hundraprocentig hoppning idag, fortsätter Fabian som inte riktigt fick till attacken i de sista stegen in mot ribban.
2.26 gör honom till delad sexa på den svenska genom-tiderna-listan tillsammans med Spårvägens Patrick Thavelin. Fyra svenskar har hoppat 2.30 eller högre inomhus. Blir Fabbe en femte?
Nästa tävling blir troligen Inlagda Gurkspelen i Västerås nästa helg följt av Göteborg Indoor i Friidrottens Hus innan det är dags för Nordenkampen i Uppsala den 11 februari.
Resultat Täby Vinterspel
/Jonas Hedman

Den svenska genom-tiderna-bästa-listan i höjd inomhus

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen