Khaddi Sagnia. Foto: Deca Text&Bild

Khaddi sexa i EM-finalen

Det blev ingen enkel längdfinal för Khaddi på Münchens Olympiastadion men hon jobbade sig in i den och var ett tag uppe på femte plats. Men det blev till slut en sjätteplats på 6.61 – 19 centimeter från bronset.

Khaddi led av trötthet efter VM Eugene men gjorde vad hon kunde i EM-finalen. Efter ett inledande övertramp följde 6.26 i andra utan att ha tån på planken.
Därefter 6.47 och i fjärde 6.55. Det gjorde henne till femma så långt.

Tuff kamp med Iapichino
Men hon petades ner till sjätte av Italiens Iapichino, ökade till 6.61 i näst sista och var åter femma. Men Iapichino passerade med en centimeter. Khaddi avslutade sedan med 6.51.
Vann gjorde Serbiens Ivana Vuleta som slog till med 7.06 i första hoppet och tog sitt andra EM-guld. Det första kom i Amsterdam 2016. Silvret till tyska hemmahoppet Malaika Mihambo på 7.03 och bronset till Storbritanniens Jazmin Saywers.

Årets andra sjätteplats
Sjätteplatsen var samma som hon nådde i VM i Eugene i juli som är hennes bästa placering utomhus. Det är också en tangering av hennes bästa EM-placering – Amsterdam 2016. Inomhus tog Khaddi 2021 brons på inne-EM vilket är hennes främsta mästerskapsplacering.

/Jonas Hedman

Resultaten

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen