Foto: Deca Text&Bild

Klart med nytt jobb för Susanna Kallur

På inne-EM i Belgrad i mars gjorde Susanna Kallur, 36, sin sista tävling. Nu är det klart att en av våra mest folkkära idrottare är klar som ny expertkommentator för Eurosport. Sanna Kallur kommer att kommentera friidrott under sommar-OS i Tokyo 2020 och gör sin debut i Eurosport redan under friidrotts-VM i London i augusti.

Det svenska folket har följt Sanna Kallur genom med- och motgång och tagit sprintstjärnan till sina hjärtan. Efter en skadefylld karriär valde Kallur att lägga spikskorna på hyllan i vintras och tar nu steget över till tv och blir expert hos Eurosport med OS i Tokyo 2020 som det stora målet.
– OS är det absolut största inom friidrott och just friidrott ses av många som den olympiska huvudidrotten. Även om det är samma konkurrens på VM så smäller OS högre och det ska bli oerhörtkul att få fortsätta jobba med den idrott jag älskar. Jag hoppas att kunna bidra till tittarna genom min kärlek till friidrotten, säger Kallur.

Samarbetar med Karlsson och Åström
Debuten sker i friidrotts-VM i augusti som sänds i Eurosport där Kallur flankeras av meriterade friidrottskommentatorerna Jonas Karlsson och Tommy Åström – en ytterst rutinerad och stark trio med andra ord. Dessutom finns Sanna Kallur med och kommenterar när Kanal 5 sänder Malmö Games den 18 augusti med en rad världsstjärnor på startlinjen.
– Att få kommentera tillsammans med Jonas Karlsson och Tommy Åström känns helt otroligt. Under mina år som aktiv var de två mina favoriter och det ska bli så kul att få lära av dem, menar Kallur.
– Sanna är en drömrekrytering och det känns helt fantastiskt att redan nu börja bygga ett starkt team till sommar-OS i Tokyo 2020, säger Emir Osmanbegovic, sportchef Eurosport och Discovery Networks Sweden.
Friidrotts-VM sänds i Eurosport 4-13 augusti och Malmö Games i Kanal 5 den 18 augusti.

Läs även:
Sista tävlingen är alltid speciell – en reflektion över Susanna Kallurs karriär
Mer om Susanna Kallur

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen