Tredjeplats i debuten på 15 km för Olle Walleräng. Foto: Jonas Hedman

Lyckad debut på Lidingöloppets 15 km för Olle Walleräng

Det är nära nog perfekt löparväder på Lidingö och i 15 km-loppet på lördagsförmiddagen blev det en suverän seger för Etiopiens Betesfa Ayele som vann med en knapp minut på 45:44 och därmed försvarade segern från 2015. Tvåa blev Eskilstunas Abraham Adhanom, 46:33, medan bäste svensk blev Spårvägens Olle Walleräng på 47:15.

Efter en lugn första kilometer tryckte Ayele upp tempot efter sju minuters löpning och sololöpte de sista sju kilometerna till en suverän seger och snittade 3:03 per kilometer på den kuperade banan.
– Härligt att vinna igen! sa Ayele.

Ny upplevelse för Walleräng
Olle Walleräng, 31, tävlade för första gången på en distans längre än 10 km och trots att han fick springa själva mer än halva loppet bakom Abraham Adhanom höll han tempot bra.
– Jag har inget att jämföra med så detta var en ny upplevelse. Jag var ganska pigg efter 11 km när vi passerade vid Grönsta och lyckades kräma ut allt de sista fyra kilometerna, säger Olle.
Han bor på Lidingö sedan flera år och tränar nästan dagligen på ön men 15 kuperade kilometer i en fart just över tre minuter per kilometer var något nytt.
– Jag kan ju banan bra och har sprungit lite intervaller på sträckningen, men detta är ändå något annat. Jag visste ju inte hur kroppen skulle reagera efter en mil, säger Olle.

Tredjeplats för Sara Holmgren
Även i damloppet blev det etiopisk seger tack vare Alemi Tsegaye som med 53:40 var 38 sekunder före landsmaninnan Boneshi Tamene. Fjolårsvinnaren, Sävedalens Sara Holmgren, var trea på 55:37 (pers med över minuten) och nådde därmed målet knappt två minuter före pojkvännen och höjdhoppstränaren Yannick Tregaro.
Resultaten
/Jonas Hedman

Läs även:
Suverän seger på Lidingöloppets tremil för Örgrytes Maria Larsson
Vilket Lidingölopp av David Nilsson – sjätte snabbaste svensk genom tiderna
Historisk veteranseger för Norges Grete Kirkeberg – slog Evy Palms rekord

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen