SM-titel nummer 21 för Mustafa Mohamed. Foto: Jonas Hedman

Överlägsen SM-seger för Musse

Mustafa Mohamed vann SM-titeln i Asics Stockholm Marathon i stor stil när han sprang in under målskynket på Stadion efter 2:20:01 – över fem minuter före Spårvägens Lars Södergård som tog sin första SM-medalj. Bronset till Rånäs Anders Fransson på 2:27:51. Totalplaceringen i loppet för Musse blev nummer sex – två sämre än för tre år sedan då han å andra sidan var sju sekunder långsammare.
– Jag hade hoppats på en bättre tid men konstaterar att jag inte fått tillräcklig kontinuitet i träningen de senaste månaderna för att orka hela distansen, säger Musse.
Guldet var hans andra i maraton och 21:a totalt utomhus, bara tre manliga friidrottare genom alla tider har fler. Räknar man medaljpoäng 3-2-1 för guld-silver-brons har Musse 90 poäng och den ende som har fler på herrsidan är spjutprofilen och allroundkastaren Eric Lemming (25 guld och 132 medaljpoäng).

Segrare i Asics Stockholm Marathon blev kenyanen Stanley Koech som sprang ifrån landsmannen Daniel Limo två kilometer från mål och till slut vann med dryga minuten på 2:10:58. En riktigt bra prestation på den tuffa banan som också innebar att Hugh Jones 33 år gamla banrekord förbättrades med 39 sekunder. Koech belönades med 8000 dollar för segern och 5000 för banrekordet (motsvarande totalt 106.000 kr).