Carolina Wikström förbättrade sitt två år gamla personliga rekord med en halvminut och förstärkte andraplatsen på den svenska genom-tiderna-listan. Foto: Deca Text&Bild

Personligt rekord av Carolina Wikström i Paris

OS-löparen Carolina Wikström, 28, slutade femma i Paris halvmaraton på söndagen på personliga rekordet till 1:11:01. Därmed förstärkte hon sin fjärdeplats på den svenska genom-tiderna-listan.

Carolina Wikström var i somras 22:a i OS-maran i Sapporo vilket var en fin framgång och följde upp med att vinna SM Asics Stockholm Marathon i oktober där hon med 2:29:56 satte nytt mästerskapsrekord.
2022 har hon inlett bra med personliga rekordet 1:11:10 i Sevilla halvmaraton i slutet på januari. En tid hon nu förbättrade med ytterligare nio sekunder till 1:11:01. Före sig på den svenska genom-tiderna-listan har hon bara Sarah Lahti (1:08:19), Isabellah Andersson (1:10:02) och Charlotta Fougberg (1:10:19).
Vann i Paris gjorde Nigsti Haftu på 1:07:37. Nästa maraton för Carolina är Rotterdam 10 april följt av VM i Eugene i juli.

Jättepers av Charlotte Andersson
Personbästa i halvmaraton satte även IFK Umeås Charlotte Andersson som i italienska Ostia var nia 1:14:30. Det är personligt rekord med nästan två minuter och gör henne till 22:a genom tiderna i Sverige.
Bäste manlige svensk var Olle Walleräng som med 1:03:52 satte svenskt årsbästa. Tiden är bara fem sekunder från Olles 2,5 år gamla personliga rekord och innebar en 22:a-plats i loppet.

/Jonas Hedman

Resultat
Paris halvmaraton

Roma-Ostia halvmaraton

Läs även:
Carolina Wikström satte pers i årets första lopp
Charlotte Andersson – landslagsdebut som 36-åring

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen