Suldan Hassan efter att ha satt europarekord för juniorer på 3000 m inomhus i vintras (8:05.61). Foto: Deca Text&Bild

Så gick det i DUELLEN för landslagslöparna Suldan Hassan och David Nilsson

Ullevis Suldan Hassan, 19, och OS-guldmedaljören i kanot, Susanne Gunnarsson, tävlade mot varandra i SVT:s DUELLEN som visades på lördagskvällen. Det blev riktigt spännande och senare i programmet duellerade även VM-löparen i maraton, David Nilsson!

Suldan Hassan sprang två kilometer på väg i Tullinge utanför Stockholm samtidigt som Susanne Gunnarsson paddlade en kilometer. Det var en del uppförsbackar för Suldan men på slutet var det nedför mot badplatsen där målet var beläget. Han hade målknappen i sikte när Susanne klivit ur kanoten och springandes var på väg mot samma målknapp, men Suldan hann först och var något 5-10 sekunder före! Någon tidtagning fanns inte så oklart hur snabbt Suldan sprang.

David Nilsson i 2016 års Lidingölopp där han var bäste svensk på tredje plats med personliga rekord 1:38:45 på tremilen. Foto: Deca Text&Bild

David Nilsson sprang en engelsk mil
Det var flera olika typer av dueller i säsongens åttonde och sista avsnitt av DUELLEN vars programledare var Carolina Klüft och Micke Leijnegard. Carro brukar vara med i någon av duellerna i varje program och denna gång handlade det om springskytte där hon fick se sig slagen. 
En stund senare mötte VM-löparen i maraton, Högbys David Nilsson, fyra Hammarby-tjejer i en utmaning på Spånga IP norr om Stockholm som gick ut på att han sprang fyra varv och de körde ett varv var, 4×400 m (alltså 1600 meter och inte riktigt de 1609 som en engelsk mil utgör). David mötte i tur och ordning Lisa Brundin, 15 (pers 29.60 på 200 m), Frida Krantz, 13 år, (pers 1:55.81 på 600 m), Kathleen Larsson, 14, (pers 48.84 på 300 m) och Molly Freeman, 15, som har gjort 2:20.38 på 800 m.

Stabilt lopp
David tog ledningen på första sträckan och var helt överlägsen på de fyra varven, det var bara på slutsträckan som Molly matchade hans fart. Avståndet till Hammarby-kvartetten blev till slut någonstans kring 30-40 meter sedan David snittat runt 66 sekunder per varv.
– Jag hade någonstans kring 4:25, säger David vars personbästa på en mile är oklart men på 2 miles (3218 meter) har han i alla fall gjort 8:55.24.
Han såg inte loppet live på lördagen eftersom han var i Berlin för att under söndagen springa ett 10 km-lopp.
/Jonas Hedman

Läs även:
Efter en framgångsrik säsong är Suldan Hassan redo för DUELLEN

BOK: SVERIGE-BÄSTA 2021

ÅRSBOKEN

FÖLJ FRIIDROTTAREN PÅ SOCIALA MEDIER

SENASTE ARTIKLARNA

NYHETSBREV

Nyhetsbrev

MEST LÄSTA

Nyhetsbrev

ARKIV

Svenska truppen